Spremna i sedma tužba protiv SPC

Narednih dana počinje suđenje Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Londonu zbog seksualnog zlostavljanja

Ostavite komentar


  1. Nemam nista protiv, neko treba da presudi vladikama više, ali mi samo nije jasno kakve veze ima sud u Londonu sa ovim? I šta će da obaveže njih da ispoštuju odluku suda?

    1. Sud u Londonu ima veze sa “ ovim“ utoliko što domaći sudovi ne mogu sa „ovim“ da urade ništa. „Ove“ neće da obaveže ništa da odluke suda u Londonu prihvate i ispoštuju. Izgubiće na kraju imovinu u CG, jer će ih zapadne zemlje ostaviti bez podrške. Desiće se još mnogo stvari jer neće da prihvate tuđi sud: na primer podrška opoziciji u Srbiji-pa ćeš da vidiš kako će vlast da gleda na odluku londonskog suda. Neće Albion dopustiti da ga Srbija ponižava, kako ti to nije jasno? Srbija i SPC svoju poziciju treba da brani prevrtljivošću i kameleonstvom jer se tako radi u svetu. Tako stvari funkcionišu. Manite se pedofila u SPC, j…li vas oni!

    2. Ako ti nije jasno, procitaj zasto i na koji nacin oni jurisdiciraju po svetu, Sasvim jednostavno i potkrepljeno cinjenicama.

  2. Српска Православна Црква је институција, не може она неког да злоставља, Могу запослени у тој институцији и онима који су то и чинили биће суђено. А вама из редакције Данаса сва част на антисрпству које показујете у сваком тексту. Надам се да сте бар добро плаћени за то.

    1. Au kako mi bode oči ova ćirilica. Jel možeš molim te sledeći put na latinici, mislim ako ti nije problem

        1. Mozda se London seca 1999 godine pa hajde da jos malo uz pomoc svedoka poput Kandicke, Cedice i slicnih da izblate SPC, jer im je smetnja ka zapadnim ciljevima. A valjda i u Srbiji postoji neki sud ako zatreba

      1. da li srbstvo brani sa zataškavanjem i podrškom ovakvih pojava u spc

    2. Cinjenica je da do danas nisu osudjeni ni Pahomije, ni Kacavenda, ne zato sto su nevini, nego zbog toga sto je pravosudje opstruiralo procese. Po vama, antisrbi su oni koji zahtevaju posteno i efikasno sudjenje, a Srbi su oni koji odobravaju zataskavanje pedofilije. Svaka cast!

    3. Zar tekst nije dovoljno jasan – radi se o PEDOFILIJI. Kad nasi sudovi nisu hteli da se bave time, i kad sama crkva nije htela da osudi i ogradi se od onih koji su pedofili, onda to rade strani sudovi.
      Ceka se godinama na to da se preduzmu mere protiv pedofila i nista. Meni je drago, a i sramota me u isto vreme, sto ce neko, pa makar i sa strane da preuzme i presudi ovim ljudima.
      Nema tu antisrpstva – pedofilija je ZLO.

      1. Ради се о томе да су подбацили правосудни органи Србије и да је држава та са којом се треба судити и тражити правду у Међународном суду, а не тужити целокупну црквену организацију, као да је у питању заједнички злочиначки подухват, уз то пред судом треће државе која нема никакве везе са овим.. Додао бих да је и изједначавање заједнице са поступком појединаца врста логичке грешке.

  3. Bice ovo dobra serija. Jel prenosi HBO ili moramo torente da skidano?

    1. Možda bi sudija Petrović-Škero mogla da bude svedok na suđenju. Ima nas koji pamtimo da je oštužnica protiv Pahomija po naređenju držana u fijoci.

      1. A možda treba da pozovu i sudiju koja je držala predmet da zastari u Osnovnom sudu u Nišu.

  4. Господине, не поштујете званично, службено писмо у овој држави. Да ли би у Грчкој постојала могућност за овакву увреду језика? Не. Само у Србији може да прође увреда званичног и традиционалног писма српског народа. Нажалост.

  5. Opet politika, opet ti Englezi protiv Srba i pravoslavlja. Ko li if finansira. Ako je potrebna tuzba ima sudova i u Srbiji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.