Pirotske trojke, trinaestogodišnje Monika, Milijana i Milica, obolele od cerebralne paralize spremaju se za novu operaciju, ali njihovi roditelji majka Olgica i otac Ivica, nemaju para sve to da plate.
U Ortopedskoj klinici „Medikus“ u Ćupriji od 8. do 13. juna ekipa hirurga iz Instituta za rehabilitaciju Tula u Ruskoj Federaciji treba da operiše dve od tri pirotske trojke – Moniku i Milijanu Rančić, dok njihovu sestru Milicu najpre očekuje operacija produženja tetiva na Ortopedskoj klinici Banjica u Beogradu.

Pirotske trojke, trinaestogodišnje Monika, Milijana i Milica, obolele od cerebralne paralize spremaju se za novu operaciju, ali njihovi roditelji majka Olgica i otac Ivica, nemaju para sve to da plate.
U Ortopedskoj klinici „Medikus“ u Ćupriji od 8. do 13. juna ekipa hirurga iz Instituta za rehabilitaciju Tula u Ruskoj Federaciji treba da operiše dve od tri pirotske trojke – Moniku i Milijanu Rančić, dok njihovu sestru Milicu najpre očekuje operacija produženja tetiva na Ortopedskoj klinici Banjica u Beogradu. Za ove nove operacije Monike i Milijane Rančićima je potrebno više od 340.000 dinara (preko 4.000 evra), ali i novac za smeštaj u Ćupriji i plaćanje bolničkih troškova.To je veliki izdatak za ovu porodicu u kojoj je zaposlena samo Olgica, pomoćni radnik u pirotskoj Narodnoj biblioteci.

Apel

Svi koji mogu da pomognu Rančićima, novac mogu da uplate na žiro račun Olgice Rančić. Broj računa je: 160-2000100028856-71, Banka Inteza.

Moniku, Milijanu i Milicu je profesor Šišov sa ovog instituta već dva puta operisao u Ćupriji. Posle tih operacija, Milijana je počela da hoda uz pomoć štaka, Monika je i ranije bila dosta samostalna i već sama stepenicama sa četvrtog sprata silazi iz zgrade, dok Milici predstoje nove operacije, najpre oslobađanja mišića, kako bi i ona stala na noge. Ruski hirurzi smatraju da su njoj potrebne još dve-tri operacije i da joj se u 19. godini ugrade čašice kuka. Tek onda će i ona, po rečima doktora, stati na noge.
Sestre Rančić imejlom na mnoge adrese šalju pisma, apelujući za pomoć. U akciju humanosti i obezbeđenja para uključila se i njihova razredna Sonja Grozdanović. Milijana kaže da su se predstavnici mnogih firmi telefonom javljali i nudili pomoć, ali da još nije stigla nijedna uplata.
– Sledi još jedna operacija istezanja mišića Moniki i Milijani, pa apelujemo na humane ljude da nam, kao i ranije, ukoliko su u mogućnosti, pomognu. I ovoga puta hoću da se zahvalim Kancelariji predsednika Srbije Borisa Tadića koja nam je za prethodne dve operacije pomogla sa oko 6.000 evra. Pored Kancelarije predsednika, pomogle su nam mnoge firme i pojedinci iz Novog Sada i Beograda. Da nije bilo njih, mi verovatno ne bismo ni mogli da ih vodimo na operaciju koja je za njih veoma značajna – kaže majka Olgica.
Rančići žive na četvrtom spratu zgrade bez lifta u Ulici Dragoljuba Milenkovića. Stan je godinu dana po njihovom rođenju od svoje firme dobio njihov otac Ivica, radnik Drvnog kombinata „Polet“. U martu 2006. godine opština Pirot je njihovoj porodici pritekla u pomoć i dodelila im stan na trajno korišćenje. Poznati pirotski fudbaler Rade Manić i njegova porodica obezbedili su im kompjuter i školski pribor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari