Na izbornoj skupštini užičkog ogranka DSS-a, za predsednika Gradskog odbora izabran je Tihomir Petković, koji je tu funkciju i ranije obavljao, a koji je do lokalnih izbora 2008. godine, kada je ukinuta prinudna uprava u gradu, bio gradonačelnik Užica.


Za potpredsednike izabrani su dr Marija Marković, internista i Branko Gavrilović, profesor matematike. Novi predsednik Okružnog odbora za Zlatiborski okrug postao je Nedeljko Milosavljević, mašinski inženjer koji je u vreme prinudne uprave u Užicu bio predsednik Privremenog organa. Osim stranačkih funkcija, Petković, Milosavljević i Gavrilović su i odbornici u užičkoj skupštini.

U Gradski odbor izabrani su i Miodrag Petković, Vesna Sredić, Zoran Pejić, Slobodan Pavlović, Aleksandar Pečeničić, Predrag Mijailović Lune, Željko Rosić, Radoš Pantelić, Vladan Virijević, Vidan Aleksić, Miloš Ćosović, Miodrag Vučković, Dragoljub Pejić i Predrag Filipović.

Istakavši da je novi odbor „spoj iskusnih i mlađih članova DSS“, Tihomir Petković je naveo da je osnovni cilj novog stranačkog rukovodstva da „posle lokalnih izbora DSS bude na čelu koalicije koja će rukovoditi gradom“.

– Sve ono što su naši kadrovi učinili za Užice u periodu vršenja vlasti od 2006. do 2008. godine daje nam nadu da je taj cilj realno ostvariv – rekao je Petković na konferenciji za novinare nakon stranačkih izbora.

Označivši nizak standard građana, nezaposlenost i otpuštanja kao najveće probleme u gradu, potpredsednica Obora Marija Marković rekla je da DSS nudi rešenja u svom programu za razvoj Užica, kao delu Ekonomskog programa razvoja Srbije u periodu 2010 – 2015, koji obuhvata ekonomski razvoj 21 grada i opštine u Srbiji, a koji je proteklih meseci izradila ta stranka.

Istakavši da je cilj DSS-a pobeda na narednim izborima, Branko Gavrilović je kritikovao aktuelnu lokalnu vlast (DS, SPS, G17 plus, SPO i LDP) rekavši da je „za veoma kratko vreme uspela da upropasti sve ono što je DSS uradila u periodu dok je bila na vlasti“.

Inače, DSS je do 2008. predvodila vladajuću većinu u gradu, koja će biti upamćena po uvođenju prinudne uprave 2006. godine. Nakon poslednjih lokalnih izbora, formirana je nova vladajuća koalicija (DS, SPO, G17 plus, SPO i LDP), a DSS je, sa svojim koalicionim partnerima (NS, Liga za Užice i PUPS), postala opoziciona stranka.

Regionalizacija

Nedeljko Milosavljević, novi predsednik Okružnog odbora, istakao je da će se zalagati da Zlatiborski okrug postane jedan od regiona u budućoj decentralizaciji zemlje i da Užice postane centar tog regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari