Osnivačka skupština Nova srpske stranke biće održana u nedelju u Vukovaru, najavljeno je na konferenciji za novinare na kojoj su o osnivanju NSS govorili članovi Inicijativnog odbora. Rečeno je da su do sada aktivisti stranke sproveli najveći deo priprema neophodnih za osnivanje stranke koja će, prema najavama, građanima Vukovara pružiti nešto novo.

– Nova srpska stranka biće otvorena za razgovore i saradnju sa svim strankama bez obzira na politiku koju zastupaju. Svi oni biće i pozvani na osnivački skupštinu – najavio je Svetislav Lađarević, član Inicijativnog odbora za osnivanje NSS koji obavlja i dužnost zamenika gradonačelnice Vukovara.

Jezgro NSS, prema pisanju Večernjeg lista, čine bivši članovi SDSS-a, ali i građani koji do sada nisu bili politički aktivni. Govoreći o razlozima osnivanja još jedne stranke Srba u Hrvatskoj Lađarevićje rekao da su oni na taj čin bili prinuđeni jer su zbog neslaganja u radu bili isključeni iz SDSS-a.

– Razmišljali smo da li da delujemo dalje kao nezavisni odbornici ili nezavisna lista, ali smo posle brojnih poziva građana odlučili da naše delovanje nastavimo kroz osnivanje nove stranke, jer mislimo da na taj način možemo najviše doprineti pripadnicima srpske nacionalne manjine – rekao je Lađarević.

Nova stranka izaći će na predstojeće lokalne izbore na kojima očekuje osvajanje najmanje četiri odbornička mesta u Gradskom veću, a ostavljena je i mogućnost da imaju i kandidata za gradonačelnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari