Više od stotinu mladih, uglavnom sportista, u subotu je učestvovalo na spustu Nišavom od sela Poljska Ržana do „Golemog mosta“ u centru Pirota na stazi dugoj više od pet kilometara. Na cilju su ih čekali brojni građani i trubači. Kuvala se i riblja čorba.

Drugi spust Nišavom organizovao je Sportski centar u Pirotu. Na startu je bilo više od pedeset guma i petnaestak čamaca. Spust je trajao oko dva sata i trebalo je savladati petnaestak brzaka po veoma toplom vremenu.

– Bilo je više od stotinu učesnika. Sledeće godine planiramo da ih bude još više. Najvažnije je da smo svi stigli živi i zdravi na cilj. Prelep je osećaj spuštati se Nišavom. Drago mi je što su učestvovali sportisti, ali i deca i njihovi roditelji. Trebalo je savladati petnaestak brzaka. Nimalo bezopasno, ali sa puno andrenalina. Na jednom brzaku smo se svi okrenuli, ali smo ga savladali. Mali broj gradova u Srbiji ima reku koja prolazi kroz centar grada. To može da bude i turistička atrakcija. Želimo i na ovakav način da promovišemo Nišavu, Pirot i prelepi pirotski Kej, naše omiljeno šetalište – kaže Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra Pirot.

Prvi na cilj stigao je karatista, član Karate kluba ‘’Proleter’’ Marko Rajković.

– Lepo smo se družili i ovo je za sve nas lepo iskustvo i rekreacija. Rafting je dobro organizovan i na kraju su nas dočekali trubači. U društvu ništa nije teško. Na nekoliko brzaka čekali su nas trubači i pozdravljali muzikom – kaže Marko.

Drugi je bio njegov klupski kolega karatista Dušan Tasić.

– Staza nije bila nimalo laka. U svakom slučaju za sve nas je ovo posebno iskustvo, ali je bilo vrlo zanimljivo savladati brojne brzaka na Nišavi. Nije bilo takmičenja, ali je vladao takmičarski duh. Stigli smo na cilj i to je najvažnije – kaže Dušan.

Član Kik boks kluba „Crna kobra“ Marjan Antić oduševljen je što je učestvovao u ovakvoj manifestaciji, ističući da je doček kod mosta i na Keju je bio predivan. I karatista Uroš Mijalković kaže da je bilo lepo na spustu, a sve prepreke su uspešno savladane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari