„Sram Vas bilo“, „boli me uvo“ i 100.000 dinara kazne za advokaticu: Prekinuto suđenje Belivukovoj grupi

Ostavite komentar


  1. Zivimo u novoj realnosti dok je neosvescenim sudijama u sudovima stanju njihove svesti u dalekoj proslosti. Kruti su korumpirani, ni malo samostalni i strucni. Tako su providni, citamo ih kao novine. Toboz rade za drzavu. A drzava nije Vucic, nije vlada, nije vojska vec skup zakona i moralnih normi koje se primenjuju u javnom interesu. Pravda je dvosmerna ulica. U ovom predmetu odlaganja nema. Stvari ce se razjasniti. Kazena advokatice je dominacija moci sudije koja vec ima u fioci napisanu presudu a koju ona napisala nije niti ce je napisati. Sve to zavrsavaju mocnici dok sudija cuva radno mesto. Da je sudija strucna, samostalna, nepokolebljiva inicirala bi ambijent u sudnici koji bi doprineo da na površinu izroni istina koja
    bi rasplela cvor o simbiozi uhapsenih mangupa Velje nevolje sa drzavnim vrhom: Vucicevim sekretarom, Malim, Vucicem, Vulinom , Selakovicem… Krivicu treba da podeli jedna i druga strana jer su saučesnici. Podstrekaci i izvrsioci.
    Ko je kome sta narucio? Koliko para su mangupi dali politicarima ? Po kom osnovu ? Ko je u tom drustvu nekada sloznom – kome koliko ostao duzan? Ko je i protiv koga sta narucio? Tek kada pocne hapsenja politicara i tajkuna to ce biti znak da ulazimo novo doba. To je neminovan proces.

  2. Apsolutno svaki sudija će vam reći – advokati koji se ponašaju drsko, bahato, bezobrazno… time prikrivaju jednu od dve stvari (često i obe) – pravno neznanje ili bezizlazan procesni položaj u kome ne znaju šta da rade.
    Je l’ neko nekad čuo npr. Tomu Filu ili Veljka Guberinu da kežu sudiji „Boli me uvo“?

  3. Mada ne postujem anglosaksonsko pravo, zamislite da se sudiji kaze „boli me uvo“ o „necu da platim kaznu“. Svesni smo s su sudije pioni vlasti ali kako je tako je bar dok sude moraju se postovati. Bas me interesuje da li ce advokatica platiti kaznu i biti suspendovana zbog „boli me uvo“. Sramota

  4. Има наде, сада ваљда имамо независно судство,пред којим треба да будемо сви исти!? Нешто се не сећам где то функционише.Како је почело у овом случају, можда се деси да неки оду у пензију док се ово заврши.Колико ће све ово да кошта, не знам, ако држава плаћа,онда није чудно што морамо да чекамо више од две године за специјалистичке прегледе Ова власт новац за свашта има, само да реши проблеме у здравству,е за то нема.

  5. Спрдају се са закланим особама нема ту ни суда ни државе све је јасно унапред спремљен сценарио

  6. Ovo je bilo uzbudljivije od zadruge kad je zatrudnela jedna od učesnica u live programu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.