Srbi jedini u bazenima plivaju popreko

Koji god da je razlog za ovu pojavu, ona može poslužiti kao ilustracija činjenice da srpsko društvo teško može da se opiše kao društvo zasnovano na pravilima
Specijalno za Danas

Ostavite komentar


  1. Odlican tekst. Mi plivamo "popreko" kao "precica". Ubijemo se po par puta, ali nastavljamo. Umesto "preko prece, naokolo blize", mi i dalje zaostajemo…

  2. Zasto je OEBS cekao da se izglasa vlada Srbije, pa je tek potom obelodanjen izvestaj o proteklim izborima u Srbiji? OEBS se nije potrudio, da taj izvestaj bude duze i vise zastupljen u medijima. Zasto njima odgovara sadasnje stanje u Srbiji? Koliko ima onih koji su direktno i indirektno umesani u pljackanje i unistavanje Srbije?

  3. U pravu je državni vrh Srbije. Evo, flagrantni primer mešanja u unutrašnje stvari države. Mi znamo da veberovski stil plivanja ne odgovara našem kolektivnom senzibilitetu, koji je zasnovan na ličnim interakcijama. A, i što da plivamo, kad možemo lepo samo da plutamo, (usputno ometajući druge u pravolinijskom plivanju). Šta ima oni da plivaju kad mi plutamo. Apelujemo da sledeći šef Misije OEBS-a obavezno bude striktni neplivač.

  4. Ima tu dosta istine, ali ovo za popreko plivanje nije u pravu. Verovatno misli na bazen Taš, stvar je vrlo praktične prirode: mnogo plivača a malo bazena. I onda popreko mogu svi da plivaju bez većeg sudaranja. Saradnja i razumevanje a ne izbegavanje pravila…

  5. Све је то лепо, али суштинско питање је да ли у Србији постоји слобода медија и владавина права? То је проблем, а не да ли се плива уздуж или попреко!!! Ако ниси приметио мањак владавине права, слободе медија, финансијског притиска на компаније и појединце који подржавају опозицију, крађу избора, отимање капитала од стране владајуће олигархије, одбијање државних органа да раде свој посао и спремност да окрену главу сваки пут кад то криминалци затраже…… онда си пливјући попреко радио свој посао.

  6. Tekst je dobar ali mi plivamo popreko jer nema dovoljno mesta. To je pre metafora za neulaganje u takve sadržaje.

  7. Pa upravo po vasim preporukama, diletanti i neznalice od 5. oktobra na ovamo, su razvalili i "deregulisali" celu drzavu i napravili apsolutni javasluk u svakoj oblasti i u svakoj instituciji. Mi smo imali kakvu-takvu drzavu, dok se EU nije pocela mesati u zakone, koji ne bi prosli ni u jednoj EU clanici. Prosvetu ste nam sahranili.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.