Više od 20 sela u delu opštine Bujanovac, koje nastanjuju isključivo Srbi, već četiri dan nema struju. Kako agencija Beta saznaje, u Jugoistoku Vranje (bivša Elektrodistribucija Vranje) problem u napajanju električnom energijom nastao je zbog kvara na mehaničkom prekidaču u trafo-stanici Ristovac 110.

Više od 20 sela u delu opštine Bujanovac, koje nastanjuju isključivo Srbi, već četiri dan nema struju. Kako agencija Beta saznaje, u Jugoistoku Vranje (bivša Elektrodistribucija Vranje) problem u napajanju električnom energijom nastao je zbog kvara na mehaničkom prekidaču u trafo-stanici Ristovac 110. Za popravku ovog prekidača koji se koristi više od 50 godina zadužene su ekipe Elektroistoka iz Kruševca koje su u petak posle podne otklonile kvar, ali je ponovo otkazao elektroenergetski sistem.
Protekla četiri dana deo sela koja su bliže Bujanovcu dobijale su struju preko Bujanovca, a deo sela je napajan preko Vranja. U najtežem položaju su sela pored granica s Makedonijom za koje je struja trebalo da stiže preko Trgovišta, ali zbog kvarova na dalekovodu koji je dugačak 35 kilometara uglavnom struje nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari