Srbija 74. u svetu po vladavini prava

Svetski projekat pravde objavio svoj globalni indeks vladavine prava

Ostavite komentar


  1. I to nam je puno kakvo nam je sudstvo!Tuzilastvo,policija,sudstvo,skolstvo,zdravstvo…u kakavom nam je ocajnom stanju dobro da nas uopste i ima na bilo kakvim listama!

  2. Ko će zaštititi sudiju koji javno prijavi pritisak vlastodržaca na njega? Informer? Politika? Pink? Večernje novosti? Hepi televizija? RTS? Parlament? Ministarka pravde? Vrhovni kasacioni sud? Ustavni Sud? Vučić? Nikolić? Ovaj predsednik Vrhovnog kasacionog suda je, najblaže rečeno, neiskren i smešan čovek? Pa sudstvo nam se, zajedno sa tužilaštvom raspada! Sude brzo samo onda kad dobiju nalog (Neša od Beograda protiv NIN)! Inače nalaženje pravde u Milojevićevim sudovima traje do u beskonačnost? Učesnici u sporovima pre umru nego što dobiju presudu! Drugostepeni sudski organi valjaju po svojim p““rašnjavim rafovima žalbene podneske godinama, ako ih nekad uopšte i iznesu pred neko sudsko veće? Kao raspadaju se od posla, a ovamo muljaju li muljaju i postupaju samo onda kad im se učini da mogu od nečeg/nekog imati koristi, ili ako im SNS (čitaj Vučić) to signalizira. Ma kako Milojevića nije stid od svoje deće i od dece onih koje nepravedno optužene valjaju godinama po svojim sudovima? Kako ga nije stid od slučaja Karić? Od slučaja Indeks? Od slučaja Savamala? Od pljačke penzionera? On, kao nije tu nadležan? Što se on tu ne oglasi u javnosti, nego pokušava prljavom vodom da ispira svoja usta na očigled cele nacije?

  3. Ja kao Srbin imam samo obaveze. Prava Srbina u ovoj državi su veoma mala.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.