Srbija mora da uloži više u prečišćavanje otpadnih voda

Manje od pet odsto domaćinstava ima zadovoljavajući tretman otpadnih voda

Ostavite komentar


  1. Gospodin Kalmar prvo, u petom pasusu, kaže da „preko 60 odsto građana nema pristup kanalizaciji“, a nešto kasnije, u šestom pasusu, da je „trenutno 3,9 miliona građana priključeno na kanalizaciju, što je oko 55 procenata populacije“. Znači, u Srbiji živi 115 procenata njene populacije.

  2. Sve što piše je tačno sa malim dodacima. Moj predlog je izmena Priloga 2. Uredbe o dozvoljenim GVE u vode….i Zakon o vodama iz 2016. God. Tu ima raznih pogrešnih tumačenja i treba ih na nekom skupu o vodama pojasniti. Radim u “HIP-Petrohemija“a.d. Pančevo, na poslovima ZŽS u hem. industriji. Trenutno sam član tima za ishodovanje IPPC dozvole za PHK. To je veliki i kompleksan posao. Zahteva velike investicije. Posla puno, a rok se približava. 2020 je krajnji rok. Kako tu država može da pomogne?
    Još uvek nismo privatizovani. Državni smo i treba nam pomoć!

    I na kraju pitanje: Molim Vas kad se očekuje katastar zagađivača za otpadne industrijske i komunalne vode?
    S. Dutina , dipl. Inž. Tehnologije, smer ZŽS na TMF Beograd

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.