Srbija odbila da izruči Velikoj Britaniji muškarca optuženog da je izveo jednu od najvećih pljački u istoriji Engleske

Ostavite komentar


  1. Srbija na ovaj način sebe isključuje iz svih međunarodnih institucija za borbu protiv kriminala. Nije joj prvi put i nema osnova da bilo što zahtijeva.
    Nekom je kanuo 5 milačića i veseli te Bože.

  2. Ne brinimo. Ambasadorka Srbije u Londonu je nastavnica solfedja Aleksandra Joksimovic. Nije diplomata, doduse. Nikad nije bila diplomata. Ali jeste (bila?) Visoki funkcioner Demokratske stranke. Inace je u principu nezaposlena, ali sada tamo ima platu od oko 6500 funti plus rezidenciju plus auto sa vozacem plus bastovana, sekretarice, poslugu itd….

  3. Mogu da ga uzmu da bude neki savetnik ili nesto. Ovaj je idealan za naprednjake.

  4. mislite na Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske (UK)? Da. Ono se sastoji od Engleske, Skotske, Velsa i Severne Irske.
    Bez Severne Irske je rec o Velikoj Britaniji (Engleska + Skotska + Vels)

  5. Neće Vučića oboriti tutamute i prodani beskićmenjaci iz takozvane opozicije, već zapadne službe zbog njegovih bliskih odnosa sa Rusijom! To će se desiti ubrzo. Kao šro su uklonili Djindjića, ukloniće i Velikog Serbijanskog Diktatora.

  6. To je nevidjena sramota za Srbiju. Za takozvanog „najboljeg studenta prava“ kako ga je neki naszvao ne bi li avanzovao to je vrhunac njegovoe bahatosti i nezrelosti.

  7. Ju, šta je pravnika ovde, a nijedan nije pročitao Zakon o ekstradiciji da proveri da li je uopšte moguće izručiti državljanina Srbije i za koja krivična dela…

  8. Pa vidite da se covek drugacije zove ,stvarno nema smisla i to jos uzeo kraljevsko orezime a ne neko obicno narodno.

  9. A izručivali smo ljude koji su bili maltretirani u Turskim zatvorima i koji su progonjeni jer se bore za više slobode u svojoj zemlji.

  10. ako su ga savatsli u Srbiji, i pristao da sa nekom braćom podeli plen neće mu dlaka s glave faliti.

  11. ni promil vrednosti ne podržavam Vučića i njegovu svitu, ali ovde je delimično ispoštovan zakon (gle čuda). Državljani Srbije se ne izručuju nacionalnim sudovima drugih zemalja, osim haškom tribunalu. Ono što verovatno neće biti učinjeno je da bi Srbija trebala da zatraži od UK kompletnu dokumentaciju i da u sudskom postupku kod nas eventualno osudi ovog, verovatno, kriminalca, i da on kaznu odradi u našem zatvoru. Ako ostane samo na odbijanju izručenja, onda to nije dobro.

  12. U redu Srbija nece da izruci osumnjicenog..sta moze London da uradi..neka uradi,treba racunati na to kafa branis nekog osumnjicenog kriminalca ,ali posle nemoj da kukas kada nesto ode po zlu..

  13. Mi jesmo skloni pucanju u sopstveno koleno, a englezi jesu skloni nepoštovanju drugih i najošenju štete srpskim interesima gde god je to moguće. Dakle ako je zahtev utemeljen na zakonitim dokazima i u skladu sa našim zakonima razmotriti. Ako nije praviti se englez.

  14. @ Resice to nasa ambasada… Ајте да будемо поштени.Наша амбасада у Лондону с овим
    нема никакве везе.Енглеско правосуђе је директно од српског правосуђа тражило изручење овог човека.Амбасада с тим није имала ништа.

  15. …bolesna nacija brate i to do vrha, novine nam velicaju kriminalce i ubice, tv nam servira nekakve bolesne programe tipa rialiti, stvaraju se nekakvi klanovi sa umobolnicima, u celom svetu nas ima i bavimo se kriminalom, ubistva su skoro svakodnevna, pa pogledajte samo nadimke tih kriminalaca “ zver, budala, mutavi, copavi “ okrenite se malo oko sebe pa cete videti u regionu smo najgori mi i crnogorci(srbi u cg)…ima toga jos jako mnogo ali ne stane sve u jedan komentar.

  16. Nesto nisam sigurna, bese mi izrucismo Amerima Nislije, za neku pljacku koju su izvrsili iz Srbije online. Mozda se neko seca toga…

  17. odakle tim ljudima po kucama toliko bogatstvo i da li lopovi nasi ilo bilo koi idu nasumicno .naravno da ne.
    za sve glupe komentare.

  18. Za razliku od napredne Srbije, postoje zemlje u kojima se kradja i otimanje tretiraju kao zlocin.

  19. Cilkana i PLANIRANA samoizolacija vodi Srbiju u definitivni krah i pomor…

  20. Ako ga izruce, onda pola drzave treba da truje po belosvetskim zatvorima.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.