Srbija pojačala mere bezbednosti 1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je posle terorističkih napada u Ankari i Berlinu preduzelo dodatne mere zaštite građana i njihove imovine, a kako je rečeno, posebne mere biće preduzete tokom proslave predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika.

Policija je, kako se navodi, pojačala nadzor i kontrolu na graničnim prelazima, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicima, kao i na svi mestima gde se okuplja veći broj ljudi.

Najavljeno je da će posebne mere biti preduzete tokom proslave predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, a dodatna pažnja policije biće usmerena na uočavanju sumnjivih paketa, ljudi i vozila, kako bi se sprečilo potencijalno izvršenje teških krivičnih dela ili nekog terorističkog akta.

Napominje se da će biti povećano prisustvo pripadnika uniformisanog, ali i civilnog sastava policije, kako na ulicama, tako i ispred najvažnijih državnih institucija, diplomatko-konzularnih predtavništava, verskih objekata i na drugim mesta gde se okuplja veći broj građana.

Policijaima stalnu komunikaciju i saradnju sa svim relevantnim institucijama u zemlji koje brinu o bezbednosti građana, navodi se u saopštenju i dodaje da Ministarstvo unutrašnjih poslova pomno prati situaciju u regionu i svetu, svakodnevno razmenjuje informacije sa najvažnijim međunarodnim subjektima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari