Omladinska reprezentacija Srbije postala je svetski šampion, pošto je u finalu Svetskog prvenstva za uzrast do 20 godina, posle produžetaka, pobedila selekciju Brazila sa 2-1 (1:1).

Golovima Staniše Mandića u 70. i Nemanje Maksimovića u 118. minutu, srpska omladinska reprezentacija dostigla je najveći uspeh u istoriji našeg fudbala.

U prvom poluvremenu Brazil je preuzeo inicijativu, koji je u svom posedu više imao loptu. U prvih 25 minuta meča Brazil je stvorio tri dobre prilike, ali se u tim momentima istakao kapiten Srbije, golman Predrag Rajković. Orlići su najbolju priliku propustili u 45. minutu, kada je Milinković-Savić šutirao glavom, ali je golman Brazila Žean odbranio.

Drugi deo meča bolje je počeo Brazil, koji je već u 49. minutu imao sjajnu priliku za gol. Posle velike gužve u šesnaestercu Nemanja Antonov je uspeo da izbaci loptu, koja je stigla do Danila, ali je kapiten Brazila šutirao preko gola.U 60. minutu “Orlići” stvaraju novu šansu – Milinković-Savić je pronašao Živkovića na desnoj strani, on je doturio loptu do Gajića koji je utrčao, ali njegov udarac je odbranio Žean. Mlada reprezetacija u 70. minutu izvodi odliču akciju predvođenu Živkovićem, koji je prošao po desnoj strani, dodao loptu Maksimoviću, a ovaj je uputio do Staniše Mandića koji je zatresao mrežu Brazila postigao prvi gol za Srbiju.

Radost naših fudbalera nije dugo trajala jer je Andreas Pereira samo tri minuta kasnije šutirao i postigao pogodak. Rajković je dotakao loptu, ali je lopta ušla u gol. Do kraja utakmice nije bilo promene,pa su se igrali produžeci, a istorijsku pobedu Srbiji doneo je mladi reprezentativac Nemanja Maksimović koji je u 118. Minut, po dugi put zatresao mrežu golmana Žeana.

Treće mesto na šampionatu osvojila je reprezentacija Mali, nakon što je savladala Senegal sa 3:1.

Nikolić: Hvala vam Orlovi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas mladim fudbalerima Srbije na osvojenom svetskom prvenstvu u fudbalu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu.„Ono što se do skoro činilo kao nemoguće ostvarili ste svojim trudom, svojim požrtvovanjem, svojom igrom kao tim.Na najbolji način ste dokazali staru izreku da samo sloga Srbina spasava. Vaš uspeh nadahnjuje celu zemlju, a vaša volja inspiriše. Služite za ponos starijim generacijama, a kao primer za one koje će tek doći. Hvala vam Orlovi, kaže se u čestitci predsednika Srbije. FoNet

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari