Srbija štiti kriminalce i zločince, a izručuje političke aktiviste

Zašto srpske vlasti ne izruče Svetozara Marovića, Cvetana Vasileva ili optužene i osuđene za ratne zločine?

Ostavite komentar


  1. Na spisak „zaštićenih kriminalaca“ treba dodati i političara Šinavatru i rumunskog eks-premijera Viktora Pontu. Oni su tu zaštitu dobili Uredbom Vlade Srbije. Verovatno besplatno…

  2. A koliko je nasih vojnika pobijeno u tuzlanskoj koloni dok su se mirno povlacili iz grada i ko je od njihovih odgovornih zlikovaca odgovarao pred bosanskim sudovima. Dali bi BiH izrucila nekoga od odgovornih da ga nas sud zatrazi. Pametno je sto Srbija vraca te politicke ekstremiste, jer znaju da im ovde nije sigurno utociste, pa nece ni dolaziti u Srbiju. Sto ne idu na zapad, tamo su ludi od srece kad ih vide.

  3. Na ovim primerima se pokazuje kakav odnos Srbija ima prema vladavini prava. Ipak, treba ukazati postovanje neumornim borcima za ljudska prava kao sto je Sonja Tošković i Beogradski centar za ljudska prava. Svaka im čast.

  4. Andric je rekao:
    “ Dugotrajno robovanje i rdjava uprava, mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i pravi sud u njemu otanca, oslabi da se tako izovitoperi. Tako poremećen narod ne može potpuno razlikovati ne samo dobro od zla nego i vlastitu korist od ocigledne štete. „

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.