Mališani Novog Bečeja i lokalna samouprava ove opštine bili su domaćini delegaciji Azerbejdžana u okviru dečje manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“. Azad Pašajev, savetnik Ambasade Azerbejdžana u Beogradu, rekao je da su zahvalni opštini Novi Bečej i organizatorima manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ što su im omogućili da upoznaju ovaj deo Srbije.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Azerbejdžan i Srbija su veliki prijatelji, strateški partneri. Poseta predsednika Azerbejdžana Srbiji, i poseta predsednika Srbije Azerbejdžanu, učvrstila je tu saradnju. To što će danas biti koncert prijateljstva Azerbejdžana i Novog Bečeja (Srbije) još jednom dokazuje na kakvom visokom nivou je naše prijateljstvo i saradnja. Zahvaljujemo se svim Novobečejcima, veoma nas je prijatno iznenadilo i prisustvo dve studentkinje iz Azerberbejdžana koje su prisustvovale sastanku i koje trenutno borave u Novom Bečeju – rekao je Azad Pašajev.

Potpisivanjem ugovora sa predstavnicima manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“, koje je obavljeno prošle godine, Novi Bečej je postao deo ove manifestacije. Cilj manifestacije je promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. David Makević, direktor manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“, istakao je da je ovim sastankom napravljen dobar korak za buduće prijateljstvo između opštine Novi Bečej i Azerbejdžana.

– Ja se nadam da će ova saradnja tek da rezultira nekim ekonomskim momentima koji će za cilj imati proširenje saradnje i sa drugim ambasadama, ne samo sa Azerbejdžanom. Mi smo ove godine nastavili saradnju sa opštinom Novi Bečej, deca su izuzetno talentovana, mogu slobodno da kažem da se na taj način vidi da lokalna samouprava ulaže u najmlađe stanovnike svoje opštine – rekao je Makević.

Nakon sastanka nastavljen je obilazak opštine Novi Bečej, a u večernjim časovima upriličen je defile učesnika manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“. Predstavnici Ambasade Azerbejdžana i Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, zajedno su otvorili završni koncert „Srbija u ritmu Evrope“ u Novom Bečeju, gde se pored himne Republike Srbije oglasila i himna Republike Azerbejdžana, u znak prijateljstva dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari