Muška odbojkaška reprezentacija Srbije napravila je iznenađenje u osmom kolu Svetskog kupa u Japanu pobedom nad aktuelnim svetskim prvakom Brazilom sa 3:1(27:25, 20:25, 25:20, 25:22), i zabeležila tek drugi trijumf na ovom takmičenju. Brazilcima je ovaj meč bio od presudnog značaja za dalji tok takmičenja, pa su sada sve dalje trećem mestu i plasmanu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.


Prvi set bio je najneizvesniji deo meča, a Brazilci su imali čak dve set lopte koje nisu iskoristili pa je srpska reprezentacija došla do vođstva. U drugom setu svetski šampion je zaigrao na visokom nivou pa naš tim nijednog momenta nije bio u prilici da ih ugrozi. Treći i ćetvrti deo igre obeležio je Miloš Nikić koji je pružio jednu od najboljih partija u karijeri i zabeležio 21 poen, dok je najefikasniji u srpskom timu bio Ivan Miljković sa 22 poena.

Srbija je do sada izgubila šest mečeva i ostvarila dve pobede, a izabranici Igora Kolakovića nalaze se trenutno na 10. mestu sa šest bodova. Evropski šampioni su porazom od Irana u trećem kolu izgubili šanse da zauzmu neko od prva tri mesta i plasiraju se na Olimpijadu, a vodeći na tabeli su trenutno Poljska, Rusija i Italija.

Naredni meč Srbija će odigrati u petak protiv Egipta od 03.00 po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari