Srbija više nema predstavnika u muškom singlu na Indijan Velsu. Novak Đoković zaustavljen je na turniru u osmini finala, a potom je istu sudbinu doživeo i Viktor Trociki, tako da simpatična krilatica smišljena na istom mestu pre dve godine – Srbijan Vels, više uopšte nema smisla.

Hrvatski teniser je dobio Đokovića sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3) i tako je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza u njihovim međusobnim duelima.

– Imao sam nekoliko nesrećnih poraza od Đokovića, od kojih je najveći onaj na US openu prošle godine kada sam osvojio samo sedam gemova, ali sada sam ih osvetio i srećan sam što sam ga napokon pobedio, rekao je odmah posle meča Ljubičić, koji je u četvrtfinalu sinoć igrao protiv Huana Monaka.

Ovo je treći poraz Đokovića u ovoj godini (ima 13 pobeda) i ujedno prvi posle serije od devet trijumfa.

– Nisam zadovoljan učinjenim u Indijan Velsu. Nisam se osećao dobro na terenu. Imao sam iscrpljujućih nekoliko nedelja, naročito zbog igara u Dejvis kupu na kome sam potrošio i dosta emocija. Uprkos svemu, morao sam bolje da igram i morao sam da ostvarim bolji rezultat, ali život ide dalje. Stigao sam do četvrtog kola, ni to nije loše – istakao je Đoković.

Viktor Troicki je poražen od Čeha Tomaša Berdiha ekspresno i ubedljivo sa 0:2 (1:6, 3:6) za samo jedan sat i 10 minuta igre. Berdih je odigrao sjajan meč i podsetio je na dane kada je bio među prvih deset tenisera na svetu. Meč je bio sličan njihovom prvom duelu, s tim što su sada imali obrnute uloge. Viktor je dominirao u meču prošle godine, kada je deklasirao Čeha (6:3, 6:1), a sada je Berdih (25. na svetu) „isprašio“ srpskog tenisera i vratio mu istom merom.

I u dublu je preostao samo jedan Srbin. Nenad Zimonjić, u paru sa Danijelom Nestorom (prvi nosioci), igrao je kasno sinoć u četvrtfinalu protiv petih nosilaca, Čeha Františeka Čermaka i Slovaka Mihala Mertinaka. Dušan Vemić je u tandemu sa Hrvatom Ivom Karlovićem poražen od američke kombinacije Sem Kveri – Džon Izner sa 0:2 (3:6, 4:6).

Jelena sinoć branila čast

Prvi ženski reket Srbije Jelena Janković sinoć se u četvrtfinalu sastala sa Ruskinjom Alisom Klejbanovom. „Džej-Džej“ je poslednja naša učesnica koja je na ovom meču branila čast srpskog tenisa na Indijan Velsu. Jankovićeva je Klejbanovu nedavno pobedila u Beogradu u duelu prvog kola Svetske grupe Fed kupa, u kojem je slavila Rusija sa 3:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari