Srbijavode: Prati se situacija na rekama, uvedena dežurstva kraj sanacionih radova 1foto: Elmedin Hajrović/ATAImages

Predstavnici „Srbijavoda“ zbog obilnih padavina prate nivo vodostaja na rekama, a na deonicama gde su u toku radovi uvedena su dežurstva, saopšteno je danas u tom Javnom preduzeću.

Agenciji Beta je rečeno da se posebno prati stanje na vodotocima za koje je izdato hidrološko upozorenje i gde se očekuje „umereni i veći porast sa mogućnošu dostizanje upozoravajućih nivoa“.

„Na deonicama na kojima su u toku sanacioni radovi uvedena su dežurstva, izvršene su pripreme službi i ukoliko bude potrebno biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja“, dodali su,

U tom preduzeću su kazali i da na vodama i rekama koje su u njihovj nadležnosti, uprkos obilnim padavinama „nisu ispunjeni kriterijumi za uvođenje odbrana od poplava“.

„Što se tiče vodostaja velikih reka, na Dunavu su u domenu srednjih, na Savi u domenu srednje niskih i srednjih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za ovo doba godine“, naveli su.

Predstvanici „Srbijavoda“ su u stalnom kontaktu sa Sektorom Ministarstva unutrašanjih poslova za vanredne situacije i štabovima loklanih samouprava, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari