Srbijom šetaju deca razbijene glave

Akademik Matija Bećković za Danas o hapšenju i prebijanju demonstranata

Ostavite komentar


  1. Bravo za Matiju ali je žalosno što jako malo intelektualaca u Srbiji reaguje na vandalizam ove vlasti po mnogim pitanjima. Žao mi je što je prosečan srpski intelektualac zapravo bofl intelektualac.

    1. Prosečan srpski intelektualac je bivši problematični đak, sa kupljenom diplomom i član SNS. Mi ostali, sa diolomama stečenim debelim učenjem, koji ne želimo da uđemo u SNS sektu smo “ lažna elita“

      1. Prosecan srpski intelektualac koji ima kicmu ne zivi vec godinama u Srbiji jer nije mogao da se probije pored „intelektualaca“ koji zauzimaju pozicije koje ne zasluzuju i koje ne mogu da vrse. Prosecan srpski intelektualac je znaci neko ko nije pristao da se usemi u sitem koji je oformljen jos u prastaroj SFRJ i koji sad dozivljava svoj vrhunac (da li?).

  2. Ume to postovani Matija i mnogo zesce ali je dobro sto se oglasio za razliku od onih od kojih se ocekivalo da daju svoj sud i pogotovu predloge resenja nastale opste katastrofalne situacije a „grobljanski“ cute zarobljeni u svojim prljavim talovima i dilovima sa djavolom. Medjutim danas se sa predlozima resenja oglasio i ekonomista Branko Dragas i pored nikada crnjeg (cak i gore nego 90-ih proslog veka) medijskog mraka. Boris Malagurski kultni reditelj izvanrednog dokumentarca „Tezina lanaca 3“ je aktivan u protestima, ocekuju se javljanja profesorke Rajne Dragicevic, akademika Dusana Kovacevica,.profesora Miladina Sevarlica, svih profila voljnih i sposobnih da srpsko drustvo vuku iz „zivog blata“. Valjda je svima sa 3 grama mozga ili nekorumpiranim za „saku pasulja“ jasno da to ne moze NIJEDNA od opcija iz proteklih 30 godina ukljucujuci i „reciklate“ a la Serz, Obradovic, Metle i ostali falsifikatI.

  3. Zarad „kosmicke pravde“ a ne moralnih nakaza kakve ce ovde slati „komentare“ sa navodno „nepoznatih adresa“ (bot centrala finansiranih iz nasih dzepova) treba napomenuti da su i policajci necija deca. I da je jedini monstrum sa istovrsnom „pratecom svitom“ onaj koji je i od njih i od dece koja nisu „od rodjenja“ poznata policiji napravio „glinene golubove“. I prema tome ce svako sa „tri prsta“ morala da se odredi gde mu je i sa kim mesto u ovom cosku planete.,

  4. „Srbi su uvek imali visok procenat otpada“- izjavio je u intervjuu Politici (02.08.1991) akademik Matija Bećković, pozivajuci se na Radovana Samardzica. Vucic je ocigledno prihvatio njegov slogan, pa ne vidim sta je problem? To sto Beckovic nije cistac? To sto je „Vuciceva vizija djubreta najveci neprijatelj viziji Beckovicevoj“? Uostalom, sam je hteo da se „ćeramo jos“, pa evo „ćeraju“. Oćerase 60 hiljada godisnje a da nije korone otisli bi danas svi.

  5. Pa vidimo šta rade ta“ fina“ nevaspitana deca!!!. Bacaju kamenice po policiji, i oni kao glineni golubovi stoje i primaju udarce, a ne uzvrađaju!!!!. Tu nevaspitanu bandu treba uhapsiti i naterati da plati svu štetu, jer ne znaju zašto to rade, već primaju naređenja od drugih koji pak za sitniš dobijaju naređenje od glavnog organizatora!!!.

    1. “Bacaci kamenja”su Vucicevi “odredi za unistenje opoziciju”.To su oni koji
      su imali propusnice i palici baklje po beogradskim krovovima.Onaj ko
      hoce da vidi,svojim očima je video da je policija ,nakon silné kise kameni
      ca,”preskocila”práv tri reda odakle su bacane kamenice,i divljacki krenu
      la na mirne demonstrante,istovremeno zasipajuci ih sa bojnim otrovima,
      koje policija,iz milja zove,suzavac.Sve dogadjaje planirala je policija u
      Stefanovicevom kabinetu už sugestija raznih “Djuka”.Kad padne ova bulu
      mentá a pasce uskoro,vinovnici,koje znamo,bice kaznjeni na visegodisnju
      robiju.Zlocin protiv gradjana Srbije,ne zastareva.

    2. Samo u Srbiji su deca od 20 do 40 godina. U ostatku sveta su to to ljudi koji podlezu svim zakonima za ucinjena dela .

  6. stvarno
    Ako su to kulturna deca,onda sam ja pop.
    Pozdrav

  7. Matija,Matija,vratili ste se i to sa ovim divnim tekstom, istinitom slikom mladosti kojoj su Vucicevi batinasi na pocetku zivota udarili krvavi zig.Sarkasticno odudara Vucice slogan“Sve za nasu decu“ sa njihovim prebijenim telima i krvavim glavama. Suvisno bi bilo da ste jos nesto rekli,napisali ste krvavu bajku.

  8. Ovde nikoga ne slati u zatvor. U Srbiji imamo dovoljno rudnika gde ce „dobra deca“ nauciti sta je pravi rad, poput svojih vrsnjaka na zapadu. Kad vec mislite da ste zapad onda se i ponasajte tako a to zahteva rad i odgovornost. Rudarska deca nisu nista manje vredna od ovih sto gadjaju neciju decu u policiji molotovljevim koktelima i stenama od po desetak kg.

  9. Igor sa tehničkog fakulteta osuđen na 30 dana jer se, (zvanično napisano potpisano i overeno) „obratio policajcu povišenim tonom“. Umesto na ispitu, leži u Padinskoj skeli. Sve i da su previše glasno podizali srpsku zastavu i vikali Kosovo je Srbija, ne zaslužuju da ih zbog toga sadistički pendreče po glavi, a pogotovu je apsurdno da ih nazivaju stranim plaćenicima.

  10. Postovani gospodine Beckovicu, nisam bio poklonik vase nacionalne strategije, ali kapa dole za vas zastitnicki odnos prema nasoj deci i omladini. Hvala Vam puno postovani gospodine pesnice! Ps. ko se sada ne upise medju ljude i ne oglasi povodom zverskog batinanja nase dece i omladine neka zacuti zauvek.

  11. Ali ne mogu da šetaju policajci prebijenih nogu! Svaka čast Matiji pesniku. Ko god pogleda šta se dešavalo pred Skupštinom treba da se zapita koja policija u svetu bi to trpela? Ostavite se prizemnih podmetanja. A šta radite vi, administratori? Brišete, brišete…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.