Milan Marković, advokat koji živi i radi u Engleskoj, kupio je proteklog vikenda, na trećoj aukciji, Tekstilnu industriju ,TIG u Grdelici, najpoznatiju fabriku u tom kraju. Posebno je zanimljivo da su njegovi preci, do konfiskacije posle Drugog svetskog rata, bili vlasnici te fabrike.

Milan Marković, advokat koji živi i radi u Engleskoj, kupio je proteklog vikenda, na trećoj aukciji, Tekstilnu industriju ,TIG u Grdelici, najpoznatiju fabriku u tom kraju. Posebno je zanimljivo da su njegovi preci, do konfiskacije posle Drugog svetskog rata, bili vlasnici te fabrike..
Novi vlasnik je posrnulu fabriku, nekada ponos Grdelice i juga Srbije, kupio za 20 miliona dinara. Njegova je obaveza da ove godine investira 60 miliona dinara, a u naredne tri ne otpusti nijednog radnika.
Po rečima direktora TIG-a Zvonimira Marinkovića, ovo je bila najuspešnija prodaja jedne tekstilne fabrike na jugu Srbije. U leskovačkom kraju, inače, od tekstilnih kombinata prodat je samo Leteks. Među tekstilcima se očekuje da će novog vlasnika pronaći i Tekstilni kombinat Vučje iz istoimenog mesta.
U TIG-u je trenutno zaposleno stotinu radnika, koji mesečno primaju po desetak hiljada dinara. Kolektiv je prepoznatljivo ime i van granica Srbije, te se očekuje brz oporavak i angažovanje većeg broja radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari