Od 13 do 16. ovog mjeseca, Pljevlja su bila epicentar tamburaških dešavanja u regionu. Retrospektivom najboljih kompozicija sa prethodnih festivala i koncertom tamburaškog orkestra ,,Taslidža“ i Zdravka Đuranovića u Milet Bašti, završen je sedmi festival tamburaške muzike ,,Srce i duša stare čaršije“ Pljevlja 2014. Ovogodišnji festival tamburaške muzike, u potpunosti je ispunio očekivanja organizatora, gostiju i publike..

U okviru koncertnog programa nastupili su sastavi iz Srbije , Hrvatske i Crne Gore a u okviru festivala održana je i radionica za tamburu gdje su mladi muzičari mogli naučiti više o ovom instrumentu. Od srijede do subote pljevaljskoj publici su se predstavili: Gradski tamburaški orkestar Pljevlja, tamburaški orkestar HGU „Festival Bunjevačke pjesme“ iz Subotice, TS „Limski biseri iz Bijelog Polja“ i TS „Pleter“ iz Osijeka.

Završno veče sedmog festivala tamburaške muzike ,,Srce i duša stare čaršije“ Pljevlja 2014 održano je u Milet Bašti. Nastupilo je 10 vokalnih solista koji su u dosadašnjim nastupima u okviru programa ,,Veče nove pjesme“ ostavili najbolji utisak. Svi su nastupili uživo uz pratnju festivalskog orkestra pod dirigentskom palicom profesorice Mire Temunović.

Nastupili su vokalni solisti: Omer Talović, Marinko Pavićević, Nina Strugar, Zdravko Đuranović, Vlade Popović, Milica Brković, Šefket Hadžifejzović, Nebojša Brkić, Ema Čivović i Esad Memić Zrca.

U okviru završnog dijela programa uručena je i novoustanovljena nagrada ,,Safet Čano“ za doprinos u razvoju tamburaške muzike u Pljevljima, a ona je pripala Ruždiji Krupi poznatom autoru mnogih pjesama koje su proslavile razne izvođače sa ovih prostora.

U drugom dijelu programa održan je koncert Zdravka Đuranovića i tamburaškog sastava ,,Taslidža“ koji je oduševio publiku. Organizaciju festivala pomogli su Rudnik Uglja Pljevlja , opština Pljevlja, Crnogorska Komercijalna Banka i Mesopromet „Franca“ a medijski sponzor je bila RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari