SRCE: Incident sa autobusom u Zemunu nastavak nebrige za bezbednost građana 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Stranka Srbija Centar (SRCE) ocenila je da je to što je danas otpao deo s jednog autobusa javnog gradskog prevoza i razbio prozor drugog, „nastavak katastrofalne kadrovske politike Srpske napredne stranke i gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića“ i dokaz „očigledne nebrige za bezbednost građana“.

SRCE u saopštenju podseća da se u poslednijh godinu dana zapalilo sedam vozila, otpadala su vrata, a točak koji je otpao sa autobusa privatnog prevoznika ubio je prolaznicu.

„Umesto da uvede red u javni gradski prevoz, Šapić i sekretar za javni prevoz Radovan Kremić sproveli su plan da se uništi GSP i većina autobuskih linija“ i da se „za milijardu dinara dodeli konzorcijumu bliskom Zvonku Veselinoviću, a u kojem su upravo firme u čijim su se vozilima zbog nestručnog održavanja dešavali incidenti“, stoji u saopštenju.

Ta stranka je pozvala Šapića da „prestane da se krije“ iza nestručnih kadrova koje je doveo na čelo Gradske uprave i da će on ostati jedini odgovoran za sve incidente ukoliko odmah ne smeni sekretara za javni prevoz Radovana Kremića.

„U nadležnosti Sekretarijata za javni prevoz je ‘organizacija, način obavljanja i koriščenja gradskog i prigradskog prevoza putnika’. Radovan Kremić postavljen je na ovu funkciju maja prošle godine, kada je Predrag Lukić podneo ostavku zbog, kako je naveo, pritiska. Kremić je do postavljenja na funkciju bio član Šapićeve stranke Spas i zamenik predsednika Skupštine opštine Bajina Bašta do 2022. godine, a u biografiji mu je, do tada, pisalo da ima završenu srednju školu“, navodi Srbija Centar.

Stranka dodaje da se potom pojavila informacija da je on „diplomirani inženjer menadžmenta“.

„Čovek bez iskustva u organizaciji i kontroli javnog prevoza u višemilionskom gradu, pored koruptvnih ugovora, može samo da dovede do nesreće sa tragičnim ishodom“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari