SRCE: Opet Šapić sa nekom besmislicom vređa Beograđane 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO)

Član Predsedništva stranke Srbija centar Boško Šindić izjavio je danas da se odlukom gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića o menjanju boje autobusa, tramvaja i trolejbusa „baca prašinu u oči građanima i skreće pažnju sa glavnih tema koje ih muče“, kao i da svaka njegova velika ideja nema veze sa rešavanjem problema u gradu.

Šindić je u pisanoj izjavi naveo da je Šapiću dat zadatak da se, dok traje rasprava o litijumu, „ubaci u javni prostor i nekom besmislicom ponovo uvredi Beograđane poredeći crvenu boju autobusa sa čuvenim beogradskim kioscima K-67, čiji se dizajn smatrao toliko revolucionarnim da je bio izložen i u Muzeju savremene umetnosti u Njujorku – MOMA“.

„Šapić na ovaj način izbegava i da preuzme odgovornost za činjenicu da javni prevoz u glavnom gradu nije bezbedan“, rekao je Šindić i dodao da je odlukom da najveći broj autobuskih linija dodeli sumnjivom konzorcijumu bliskom SNS biznismenu Zvonku Veselinoviću uništio gradski saobraćajni prevoz.

On je poručio da plava boja neće doprineti boljem prevozu, već isključivo stručno vođenje saobraćajne politike i bolja kontrola svih vozila, a posebno privatnih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari