SRCE: Surčin jedina opština u Beogradu bez srednje škole, deca kilometrima putuju do najbliže 1Foto: EPA-EFE/ JULIEN WARNAND

Beogradski odbor stranke Srbija centar (Srce) saopštio je da je Surčin jedina opština u Beogradu koja nema srednju školu pa deca moraju da putuju kilometrima do najbližih gimnazija i stručnih škola u Zemunu i Novom Beogradu.

Ta stranka navodi da će tako ostati i u narednom periodu, jer Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda u Prostornom planu dela gradske opštine Surčin, koji je bio na ranom javnom uvidu tokom jula, nije predvideo izgradnju bilo kakve srednjoškolske ustanove.

Predizborna obećanja i veliki planovi koje režim SNS ima za Surčin u toku priprema za Ekspo 2027, kao najveću pljačku Srbije od krađe devizne štednje devedesetih, ne dotiču se meštana Surčina. Ta opština, nastala 2004. godine odvajanjem od opštine Zemun, nema ni uređenu kanalizaciju, ali ni vodovodnu mrežu, navodi Srce.

Stranka je istakla da zahteva da gradska vlast Aleksandra Vučića i Aleksandra Šapića prestane da ponižava stanovnike Surčina i sa pažnjom pristupi poboljšanju uslova života u toj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari