Srđan Milivojević o odluci Ustavnog suda: Otvoreno guranje prsta u narodno oko 1foto FoNet Aleksandar Mijailović

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević odluku Ustavnog suda kojom se ukidanje projekta Jadar proglašava nezakonitim i neustavnim okarakterisao je kao otvoreno guranje prsta u narodno oko i provociranje građanskog nezadovoljstva koje će naposletku eskalirati kao bes.

Milivojević je za Danas rekao da prema njegovom mišljenju aktuelna vlast nepotrebno testira strpljenje građana kada je reč o „štetočinskom i pogubnom“ projektu Jadar.

„Ovo je sad već otvoreno guranje prsta u narodno oko i provociranje građanskog nezadovoljstva koje će naposletku eskalirati kao bes ljudi koji više nemaju ni jednu instituciju pred kojom je moguće ostvariti pravdu“, kaže Milivojević.

Kaže i kako treba javno objaviti imena sudija Ustavnog suda koji su doneli ovu odluku.

„Da ostane upamćeno za sva vremena kako neki razumeju čuvanje ugleda i profeseionalne časti funkcija koje su im poverene i koliko su verni položenoj zakletvi sudije Ustavnog suda“, ističe Milivojević.

Dodaje i da borba za očuvanje Srbije ulazi u završnu fazu i da niko nema pravo da kaže kako ga ta borba ne interesuje.

„Ustavni sud je danas postao advokat Rio Tinta, danas su pale sve maske, a građanima Srbije je bačena rukavica u lice“, zaključuje Milivojević.

Ustavni sud je doneo odluku kojom je utvrdio da Uredba o prestanku važenja Uredbe o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita „Jadar“, nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari