Srđan Milivojević: Vučić ne mora da gubi vreme na poligrafu, ne pamtim kad je uhvaćen u istini 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Podnošenjem još jedne krivične prijave protiv Aleksandra Vučiča od strane Miloša Vučevića i podnošenjem krivične prijave poslanika Đođa Komlenskog protiv Aleksandra Vulina, pravosudni sistem Republike Srbije je sveden na nivo rijaliti programa u kome je sve dozvoljeno, ocenjuje za Danas član Glavnog odbora DS Srđan Milivojević.

– Pri tome, ovo ruganje pravdi i pravosudnom sistemu ne dolazi od dva laika koji zarad slepe odanosti vođi nisu svesni svojih postupaka. Naprotiv, pravosudni sistem Srbije ruglu su izvrgla dva diplomirana pravnika od kojih je jedan položio poslaničku zakletvu koja glasi. „Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!“ – naglašava naš sagovornik.

Milivojević dodaje da ako je ovo najbolje što umeju u službi građana Srbije, u službi istine i pravde, onda je sasvim jasno zašto Srbija nije okarakterisna kao pravna država u kojoj vladaju Ustav i iz njega proistekli zakoni, već je okarakterisana kao hibridni režim.

– Da bi čitava ova farsa bila kompletna, podnosioci prijava tvrde da su oni uvereni da Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin nisu prekršili nijedan zakon. Ne postoji nikakva potreba da Vučić gubi vreme na poligrafu, jer ja ne pamtim kad je predsednik Srpske napredne stranke poslednji put uhvaćen u istini – ističe Milivojević.

Prema njegovim rečima, servilnost pravosudnog sistema „spram vođe“, koja je iskazana prilikom prošlog podnošenja krivične prijave od strane Miloša Vučevića, pokazuje da u naprednoj Srbiji postoje građani prvog i drugih redova.

– Sve krivične prijave protiv Aleksandra Vučića podnete od strane opozicionih čelnika, čame u fiokama uspavanog tužilaštva, dok se po hitnom postupku razmatraju ove farsične prijave. Dok se ova dva Aleksandra uveliko spremaju da na poligrafu dokazuju da u ovoj rijaliti farsi nemaju nikakve veze sa kriminalnim klanom koji su očigledno stvorili, i čije su usluge obilato koristili, Srbija još uvek ne zna kakav je epilog krivične prijave protiv jednog drugog Aleksandra, Obradovića iz Valjeva. Uzbunjivač iz Krušika koji je pokazao da je moguće zvati se Aleksandar i voleti Srbiju, da je moguće zvati se Aleksandar i služiti istini i pravdi, još uvek nije dobio sudsko objasnjenje ko ga je kidnapovao na radnom mestu 18. septembra 2019. godine i držao zatočenog u Centralnom zatvoru – ukazuje Milivojević.

On dodaje da je Milošu Vučeviću možda bilo bolje da je krivičnu prijavu umesto protiv Aleksandra Vučića podneo protiv sebe, a zatim zatražio status svedoka saradnika i obajsnio šta je sve uradio od Novog Sada u proteklom periodu.

– Uveren sam da će umorna i iznurena publika našeg rijaliti programa, zbog ovakvog ruganja pravosudnom sistemu Srbije, uskoro nominovati Vučiča za izbacivanje iz kuće na Andrićevom vencu. To zdanje je uveliko uzurpirano za produkciju rijaliti poruka koje skupo koštaju i Srbiju, njene građane i naš očigledno posrnuli pravosudni sistem. Vrhunac ovog rijalitija bi bio da sud postupi po prijavi Vučićevića i osudi Aleksandra Vučića a da on iskoristi zakonska ovlašćenja i sam sebe abolira – zaključuje Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari