Srđan Škoro: Zahtev nad zahtevima je ostavka Aleksandra Vučića jer je on državu zavio u crno 1Foto: Printscreen/Youtube/UNS Press Centar

Novi policijsko sindikalni savez jedini je sindikat iz policije koji je tražio ostavku ministra Bratislava Gašića i načelnika PU Beograd Veselina Milića, zbog nedavnih tragičnih događaja u „Ribnikaru“ i Mladenovcu. Policija ne radi na prevenciji kriminala, već isključivo represijom, kada se krivično delo već desi, ukazao je Milan Dumanović, potpredsednik ovog sindikata, na konferenciji za novinare u UNS-ovom Press centru.

– I policija i BIA su potpuno zakazali. Umesto da na internetu prate ključne reči u vezi predsednika Srbije i tome da li ga je neko opsovao, trebalo bi da se bave prevencijom nasilja. O tome nas umesto naše policije, obaveštava FBI, što je sramota – naglasio je Dumanović.

Srđan Škoro, novinar i predsednik Pokreta Buna naroda, istakao je da se oseća odgovornim za hapšenje Nataše Prišić, uzbunjivačice iz Novog Sada koja je radila u Sektoru unutrašnje kontrole EPS-a i koja je javnosti otkrila brojne zloupotrebe za vreme Milorada Grčića.

– Nama su svima stavljene omče na glavu, samo nisu zategnute. Natašin primer je kako će vlast ubuduće reagovati ako drugačije razmišljate – staviće vam nanogicu. Zahtev nad zahtevima je ostavka Aleksandra Vučića, jer je on državu zavio u crno – istakao je Škoro.

On je podsetio da je Andreju Vučiću „ukradena lična karta“, a da je on godinama primao platu i doprinose u firmi koja nije njegova.

– Narod je to progutao, i mi i dan danas gutamo Vučićeva objašnjenja. Živimo u zemlji gde je suspendovan Ustav, gde ne postoji podela vlasti. Kada sam predao dopis za Vučićevu ostavku, žena na pisarnici je maltene vrisnula i pozvala šefa Kobri da ga pita da li ona to sme da primi – ispričao je Škoro.

Natašu Prišić su u utorak popodne u Beogradu uhapsili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), i određeno joj je policijsko zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo „izazivanje panike i nereda“, samo zato što je ambasadama slala dopis u kome je ukazivala na malverzacije u EPS-u i nepostupanje državnih organa.

Momčilo Vidojević, predsednik Novog policijsko sindikalnog saveza, ističe da je povod za njeno hapšenje bio taj što je Prišić, zajedno sa njim i Srđanom Škorom, na pisarnici Predsedništva pokušala da preda dopis u kojem se traži ostavka Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari