„Mi smo jedna velika hipnotisana gomila“: Srđan Verbić stihovima Brejkersa opisao rezultate PISA istraživanja

Ostavite komentar


  1. Programi u našim školama su potpuno neprimereni i nepotrebno natrpani detaljima. Nastavnici preleću preko gradiva u suludom pokušaju da sve to pređu, deca se gube u moru informacija i onda im promakne suština. Veliki broj udžbenika (a možda i programa) su pisali univerzitetski profesori koji prosto nisu kompetentni da ocene nivo i obim materije za određeni uzrast.

  2. I naravno da je funkcionalno nepismenom gomilom najlakše upravljati i prodavati joj maglu…

  3. Retko ko u i zbog zbanja vec zbog ocene a mnogoo je djaka koji idu u skolu da se zezaju i da prave nezgode kako drugima tako i nastavnicima.

  4. Gospodin Verbić je bio ministar. Zašto ga ne pitate šta je za vreme svog mandata uradio da se ovo promeni? Svi još uvek pamtimo tekst u listu Vreme gde kritikuje dualno obrazovanje, naravno pošto je prestao da bude ministar. Dok je bio ministar pratio je Vučića dok je ovaj predstavljao dualno obrazovanje i ćutao.

  5. Ipak je za to neko odgovoran.
    Mora biti.
    A možda „tako treba“, tj. nekom odgovara.
    Lakše se „održava“.
    Kobi to mogao biti ?

  6. Kako год, ми треба да учимо све. Од домаћинства до физике. Ко разуме схватиће.

  7. Program u osnovnim školama nije primeren. Neko bi trebalo da se pozabavi time ko piše udžbenike i po čijem programu. Pisci udžbenika se takmiče i bitnije im je mišljenje izdavačke kuće, nego deca. Izdavačka kuća neće izneveriti Ministarstvo. Tako..deda za repu…baba za dedu…a deca CVRC na PISA testu. Naravno, velika je lova u pitanju, a svako je sebi najmiliji.

  8. Potpuno je bespredmetno porediti sisteme obrazovanja u zemljama gde ljudi žive civilizovano decenijama, sa obrazovanjem u Srbiji. Kada mi budemo živeli 50 godina sa platom od 2000 evra mesecno, i mi ćemo imati bolje Pisa rezultate.

  9. Gospodo iz Danasa, sta vam je? Citirate VUCICEVOG MINISTRA PROSVETE, koji je direktno odgovoran (u prosveti se efekti ne vide odmah) i delom doveo do ovoga – a sada kritikuje i glumi opoziciju?! Da ga AV nije izbacio iz Vlade, on bi sada ovo hvalio! Koliko je to licemerno! Zasto sada svima perete biografije, toliko ocigledno? Pitajte ga za PISA testiranje iz 2015. kada je on bi ministar. NIJE ODRZANO! Jer gosp. ministar nije umeo da ga organizuje i da se prijavi! Dalje, drasticno smanjio pedagoge i psihologe po skolama, upravo ovo sto se sada toliko kritikuje! Ovo su samo posledice i njegovog ministrovanja…

  10. Неко ко је био министар просвете у Влади Републике Србије, изјавом „не могу партнерима у Влади да објасним важност образовања“ тешко да може да изнесе став о било чему и да при том буде озбиљно схваћен. Толико.

  11. Pojedinci bolje da nabiju glavu u pesak i da ćute..
    Jer ako progovore ,ispadaju licemerni i vredjaju inteligenciju…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.