Srebro i bronza za Srbiju na Olimpijadi iz veštačke inteligencije u Rijadu 1Foto: Društvo matematičara Srbije

Na Međunarodnoj olimpijadi iz veštačke inteligencije u Rijadu četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju u konkurenciji 90 takmičara iz 25 zemalja, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

Srebrnu medalju osvojio je Mihailo Jančević iz Matematičke gimnazije u Beogradu, a bronzanu Nemanja Majski iz Gimnazije “Veljko Petrović” iz Sombora.

Srbiju su na ovoj olimpijadi još predstavljali i Miloš Milutinović, Računarska gimnazija iz Beograda i Uroš Kostadinović iz Matematičke gimnazija iz Beograda.

Ekipa Srbije sastavljena je od najboljih informatičara iz srednjih škola, koji su odabrani na osnovu rezultata na takmičenjima u organizaciji Državne komisije za srednjoškolska takmičenja iz informatike Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vođa ekipe Srbije bio je dr Vladimir Milovanović, vanredni profesor, a njegov zamenik Filip Milić, obojica sa Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari