Srednjoškolci pokrenuli peticiju protiv državne mature

Ostavite komentar


  1. Izuzetno vazna informacija iz poslednjeg pasusa – da smo prilikom upisivanja gimnazije znali za drzavnu maturu posavetovali bi dete da upise prirodni smer jer bi se lakse spremilo za polaganje iste. Ovako treba uzeti more casova za nadoknadjivanje razlike u gradivu prirodnih predmeta. Da apsurd bude veci deca ce dodatno uciti nesto sto znaju da im nece trebati. Zasto postoje razliciti smerovi i razlicite srednje skole? Zasto onda nije isti program za sve kao u osnovnoj skolu? Nimalo nevazan aspekt – ova deca su imala dve cele “korona skolske godine” ili ti bednu online nastavu, odsustvo profesora, odsustvo zamenskih profesora…iskreno se nadam da ce neko ukljuciti mozak i odloziti ovaj eksperiment dok ne bude imao smisla.

  2. Niste vi bas pod devedeset.Sistem skolstva je posao ministarstva a ne ulice i kvazipoliticara.Trazi se kvalitet obrazovanja a ne spisak zelja lenjstina i roditelja istih.

  3. Uvedite jasna pravila pre upisa u srednju skolu da bi projekat imao smisla. Moguce da je projekat dobar ali je sada prekasno za postavljanje pravila za sadasnje trecake, a i ko zna kada ce se konacno znati kriterijumi upisa…neodgovorno, veoma

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.