Kancelarija za mlade u Požarevcu je, u saradnji sa Unijom srednjoškolaca Srbije, u okviru akcije „Srednjoškolci za srednjoškolce“, na jedan dan uposlila više od 60 srednjoškolaca u privatnim preduzećima Požarevca. Po rečima koordinatorke Kancelarije za mlade, Davorke Mitrović, ova nevladina organizacija redovno izlazi u susret mladima, pomažući im u rešavanju mnogih problema.


– Veliki je broj mladih koji su se prijavili da učestvuju u akciji što dokazuje da oni vole i žele da rade, samo ih u tome neko mora podržati. Najveću zahvalnost dugujemo preduzetnicima Grada Požarevca koji su potpisali ugovore sa mladima i time dokazali da brinu o mlađoj populaciji, rekla je Mitrovićeva.

Zarađeni novac srednjoškolci će priložiti u Kasu mladih tako da đački parlamenti, ukoliko budu konkurisali za neki projekat ili odluče da orgnizuju neku akciju, mogu da računaju na sredstva iz svog fonda. O samom projektu govorila je lokalni koordinator Unije srednjoškolaca Srbije, Lola Veselinović, učenica Medicinske škole u Požarevcu, koja je istakla da pomenuta nevladina organizacija zastupa sve stavove i prava srednjoškolaca.

– Uniji srednjoškolaca Srbije su za realizaciju ovog projekta punu podršku pružili Ministarstvo prosvete i Privredna komora Srbije. Veliki je broj mladih koji su se odazvali ovoj akciji, ali i broj preduzetnika koji su pomogli u realizaciji ideje. Svi ugovori su legalni i uredno potpisani – naglasila je Veselinovićeva.

Skupu volontera prisustvovao je i član Gradskog veća zadužen za sport, Aleksandar Đokić, koji je istakao da će grad Požarevac i ubuduće podržavati akcije koje sprovodi Kancelarija za mlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari