U Manastirici, jednom od sela kladovske opštine, živi oko 300 uglavnom mlađih stanovnika, a kao jedan od najvećih problema stanovnici ovog podmiročkog sela navodili su put. Ukoliko se sve bude odvijalo predviđenom dinamikom, meštani Manastirice će početkom maja novim asfaltnim putem biti povezani sa prigradskim naseljem Davidovac.

U Manastirici, jednom od sela kladovske opštine, živi oko 300 uglavnom mlađih stanovnika, a kao jedan od najvećih problema stanovnici ovog podmiročkog sela navodili su put. Ukoliko se sve bude odvijalo predviđenom dinamikom, meštani Manastirice će početkom maja novim asfaltnim putem biti povezani sa prigradskim naseljem Davidovac. Naime, radnici Preduzeća za puteve iz Zaječara opremljeni teškom mehanizacijom obavljaju zemljane radove za asfaltiranje ove deonice duge osam kilometara. Potrebna sredstva, u pitanju je 12 miliona dinara, obezbeđena su iz Nacionalnog investicionog plana, a sav posao koji podrazumeva asfaltiranje puta širine 3,20 metara sa bankinama i odvodnim kanalima, treba da bude završen do kraja aprila.
Stanovnicima ovog sela, kako sami kažu, put je od životne važnosti jer su zbog loših komunikacija, iako udaljeni svega 12 kilometara od Kladova, praktično bili odsečeni od sveta.
Put je meštanima ovog sela prošlog leta obećao ministar za infrastrukturu Velimir Ilić kada je zajedno sa episkopom timočkim Justinom obišao manastir Sveta Trojica u Manastirici. Ovaj je manastir po predanju osnovao Sveti Nikodim u doba kralja Milutina i u toku je njegovo obnavljanje, da bi potom bio renoviran i sada zapušten manastirski konak u koji će se useliti monaštvo Timočke eparhije. Izgradnjom asfaltnog puta i ovaj će manstir biti dostupniji vernicima, pa u Manastirici računaju da će njihovo selo oživeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari