Opštinsko veće Žagubice na zahtev Turističke organizacije o davanju mišljenja povodom održavanja planiranih manifestacija donelo odluku kojom se predlaže Turističkoj organizaciji otkazivanje svih manifestacija planiranih za tekuću godinu, a koje se finansiraju iz budžeta opštine Žagubica. Sredstva predviđena za te namene biće usmerena za sanaciju posledica nastalih usled poplava.


Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović je naglasio da će lokalna samouprava uložiti veliki trud da se štete koje su pretrpeli poljoprivrednici i ostali građani prilikom poplavnog talasa koji je zadesio žagubičkuopštinu, saniraju.

– Pozdravljam odluku našeg opštinskog Veća da se sva sredstva namenjena iz budžeta za održavanje raznih manifestacija u opštini Žagubica preusmere i dodele za saniranje posledica nedavnih poplava, koje su pogodile i naš kraj, kao i veći deo Srbije. Smatram da je sada važnije skupiti sredsta i pomoći našom narodu da lakše prebrode ova teška vremena, nego slaviti i održavati razne kulturno-tradicionalne, kao i druge manifestacije. Biće vremena i za to, kada prebrodimo sve ove nedaće. Onda ćemo svi zajedno proslaviti pobedu nad stihijom-poručio je predsednik Opštine Žagubica, Safet Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari