U prvih nekoliko dana upisa besplatnih akcija u najvećem sremskom gradu posao odmiče rutinski. Prema rečima upravnika Pošte Lazara Malbaše, zaposleni u Pošti su se izgleda više uplašili ogromnog posla, ali se pokazuje da je sve u najboljem redu. Verovatno dobar deo u svemu ovome ima i odlična organizacija.

U prvih nekoliko dana upisa besplatnih akcija u najvećem sremskom gradu posao odmiče rutinski. Prema rečima upravnika Pošte Lazara Malbaše, zaposleni u Pošti su se izgleda više uplašili ogromnog posla, ali se pokazuje da je sve u najboljem redu. Verovatno dobar deo u svemu ovome ima i odlična organizacija. U samom gradu akcije je moguće upisati na dva šaltera Pošte u glavnoj zgradi i mrežnim poštanskim jedinicama po većim gradskim naseljima, kao i na 24 šaltera po selima mitrovačke opštine.
– Prvi dani su pokazali da se posao obavlja bez problema. Svakog dana na glavnim šalterima upiše se oko 500 građana. Nema velikih gužvi, ali posla ima stalno sve do 19 sati. Najviše građana dođe u jutarnjim satima i to su obično penzioneri, a svaka stranka bude „obrađena“ čak i za manje od prosečnih pet minuta. Kako se pokazalo, polovina ima već otvorene račune, a drugoj polovini se otvaraju na našim šalterima. No, to nikako ne znači da ova druga polovina nema nikakvih primanja, jer je među njima dobar broj onih koji penziju primaju na kućnu adresu preko Pošte, a to znači da nikada nisu imali otvorene tekuće račune, jer im poštar nosi keš i ček na adresu stanovanja – objašnjava Malbaša i dodaje da, ako se upis bude vršio ovom dinamikom, posao bi mogao da bude gotov za 60-70 dana.
Prema rečima upravnika Pošte ima raznih pitanja građana na koja uglavnom dobiju odgovore, a za sve specifičnosti stranke se upućuju na dežurni telefon 0800-100-300. Posao na upisu akcija počeo je i u Nacionalnoj službi zapošljavanja, Filijali u Sremskoj Mitrovici, gde prema navodima direktorke Radmile Jadranski uopšte nema gužvi.
– Sada su na redu za upis zaposleni i bivši radnici NIS i Jat i stranke koje dođu uglavnom nemaju potpunu dokumentaciju pa ih vraćamo. Primera radi, juče je bilo njih desetak, a samo jedan od njih uspeo je da ostvari pravo na upis. Pretpostavljam da su veće gužve u Filijali PIO, gde se dobijaju neophodna dokumenta. Inače, ne moraju građani s naše teritorije samo kod nas u Filijali da upišu akcije, već to mogu u bilo kojoj od 25 filijala Nacionalne službe zapošljavanja, mada očekujemo veće gužve kada na red dođe EPS, navodi Radmila Jadranski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari