Direktor pirotske Galerije „Čedomir Krstić“ Antonije Milošević najavio je da će podneti tužbu protiv bivše pripravnice Snežane Golubović koja tvrdi da ju je seksualno uznemiravao i zlostavljao na poslu. Milošević je na konferenciji za novinare podelio saopštenje, insistirajući da ono u celosti bude objavljeno.

Direktor pirotske Galerije „Čedomir Krstić“ Antonije Milošević najavio je da će podneti tužbu protiv bivše pripravnice Snežane Golubović koja tvrdi da ju je seksualno uznemiravao i zlostavljao na poslu. Milošević je na konferenciji za novinare podelio saopštenje, insistirajući da ono u celosti bude objavljeno. Snežana Golubović, diplomirani istoričar umetnosti, ostala je pri svojoj izjavi i istakla da će sve dokazati na sudu.
– Ona može redovno, sudskim putem, da ostvaruje svoja prava, ali ne da grubim insinuacijama dovodi u pitanje rad galerije i moj ugled. Zbog takvog ponašanja svoje navode će morati da dokazuje na sudu. Naneta je velika šteta mojoj užoj i široj porodici i ona se ne može meriti novcem – ističe Milošević. On tvrdi da je bio primoran da raskine ugovor sa bivšom pripravnicom zato što nije obavljala zadate poslove, zadirala je u ovlašćenja direktora i stalno omalovažavala stručnost direktora i članova Umetničkog saveta galerije. Snežana Golubović u izjavi novinarima kaže da jedva čeka da se sretne na sudu sa Antonijem Miloševićem.

Demanti Demokratske stranke

Pirotska DS demantovala je tvrdnje Antonija Miloševića o političkoj pozadini slučaja. „U programu stranke je da se bori protiv svakog vida ugrožavanja nečijeg prava i ličnosti, ali se zalaže i za raščišćavanje problema koji su u nadležnosti organa lokalne samouprave ili državnih organa. Pokušaj uplitanja bilo koga sa strane, sa insinuacijama o nekakvoj političkoj pozadini celog slučaja, providna je manipulacija“, saopštila je DS Pirota.

– Na sudu ću dokazati da sam Miloševića tužila za seksualno uznemiravanje pre nego što sam dobila otkaz, a istovremeno sam ga prijavila i nevladinoj organizaciji „Stop mobing“ u Beogradu – kaže ona.
Milošević u podužem saopštenju ističe da je Golubovićeva imala „političkog savetnika“.
– Znam da je Opštinski odbor Demokratske stranke i Snežanin savetnik niskim udarcima počeo svoju kampanju pred predstojeće izbore – napisao je Milošević i ocenio da je cilj afere da se utiče na javno mnjenje.
Golubovićeva ističe da njene optužbe nemaju političku pozadinu i da nije član nijedne stranke.
– Jedina moja veza je što sam angažovala advokata koji je član demokrata. Seksualno uznemiravanje je počelo u avgustu, a pre toga sam trpela verbalno maltretiranje. Za to imam svedoke. Dok sam radila u galeriji izvršavala sam zadatke koje mi je davao moj mentor i direktor – rekla je Snežana Golubović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari