Srpska politika afirmiše neojugoslovenstvo

Ostavite komentar


  1. A „bije“ nas glas velikih nacionačlista? Toliko smo veliki nacionalisti da bi, hajde da ne preteram ali, barem 40% gradjana Srbije prodalo i sebe, i naciju, i oca i majku za šaku kukuruza?! Dok su drugi uzdizali nacionalni identitet i ponos kod svojih sunarodnika i pravili svoje države, Srbi su , kao što i danas rade, vršili nacionalizaciju zemljišta i imovine a denacionalizaciju mozgova i svesti. Danas plačemo za „Jugom“ ne shvatajući da su je sahranili isti oni koji su nam ispirali mozgove i prodavali nam „M… za bubrege“. Mnogi će radije poći za „Jugom“ na onaj svet nego da budu ono što jesu.

  2. Jugoslovenstvo je bio pokušaj katoličkih masona i jezuita da ponište srpski državni i pravoslavni identitet (jedan od najstarijih u Evropi), koji su utemeljili braća Sveti Sava i Stefan Nemanjić, kada su nakon dobijanja autokefalnosti za SPC 1219., sledeće godine u novopodignutom dvodomnom manastiru Žiča :
    – proglasili Zakonopravilo Svetog Save (najstariji ustav u Evropi),
    – imenovali nove episkope u svim episkopijama (umestio grčkih),
    – a Stefan krunisan po pravoslavnom obredu i postao PRVOVENČANI srpski kralj !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.