Srpska pravoslavna crkva priznala autokefalnost MPC – Ohridska arhiepiskopija, očekuje se tomos o priznanju

Ostavite komentar


  1. Pravoslavje je ljubav. Danas smo to pokazali na delo. Čestitke braci Makedoncima

  2. Makedonci i Srbi su braca, nikad da nezaboravimo, sve sto je bilo u proslosti da se zaboravi i da se neguje bratska ljubav samo

  3. Pokazali su „macedonci“ svoju ljubav kad su priznali „Kosovo“….

  4. Sad tako isto se ocekuje da se SPC dalje rasloji na CPC, KPC, VPC, BiHPC, HPC, a ako dozvole valjda ce ostati Srbijanska pravoslavna crkva.

  5. „…učinili da se prevaziđe iskušenje i Bog je napravio čudo“.
    A što vi, ljudi, i dosta 50 g protiv Boga?!

  6. Kad planirate da date najsiru autonomiju pa da prizanate autokefalnost Crnogorske pravoslavne crkve?

  7. Mislim da bi trebalo imati u vidu da je ovo pre svega zelja naroda u Makedoniji, ignorisanje toga ne vodi nikuda.

  8. Ipak je njegova svetost upokojeni patrijarh Irinej bio ucenjen od strane ucenjenog ratnog huškača A. Vučića, pa mu je morao uručiti najveći orden SPC, kako bi kod naroda bile prikrivene namere ratnog huškača. Takođe, njegova svetost patrijarh Porfirije je nastavio tim putem, ucenjen od istog čoveka, poklekao i prihvatio prvi raskol u istorije SPC.
    Neće ovde biti kraj, za najmanje dve godine taj isti Stefan koji predvodi tzv. severno-makedonsku pravoslavnu crkvu, će pod pritiskom Vatikana i njegovog batinaša NATO, prvo prihvatiti novi katolički crkveni kalendar, a posle toga šta će sve biti pokazaće vreme.
    Može se slobodno zaključiti da ucenjeni ratni huškač A. Vučić, nastvalja da sprovodi zadatke iz agende koju su mu uručili strani mentori pri njegovom dovođenj na vlast, a sve u cilju uništavanja srpskog bića.
    A vi akademici, ugledni intelektualci, časni oficiri i crkveni velikodostonici, čekajte da se sumanuti vođa umori.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.