S rivalima različite snage, ali s istim optimističkim očekivanjima, sva tri predstavnika fudbalske Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope igraju danas prve mečeve treće runde borbe za „utešno“ UEFA takmičenje.


Vojvodina u Dubnici, gde joj je domaćin Trenčin, prošlogodišnji vicešampion Slovačke, bez zapaženijih međunarodnih rezultata u svojoj dvodecenijskoj istoriji, s nekoliko zanimljivih internacionalaca u najjačoj postavi (17.30).

– Vole da drže loptu, Igraju kratkim pasovima, čvrsto, disciplinovano i bez panike, bez obzira na trenutni rezultat. Uz sve to podigli su kvalitet dovođenjem nekoliko južnoameričkih fudbalera, čiji individualni kvaliteti mogu napraviti razliku. Naš cilj je da u Trenčinu napravimo što bolji rezultat za revanš. Verujem da možemo biti konačni pobednici – misli Zoran Marić, trener osvajača poslednjeg Kupa Srbije.

Jagodina se u trećem vezanom izlasku na evropsku scenu nameračila na Kluž, šestoplasiranu ekipu minulog prvenstva Rumunije, koja je ne tako davno stigla do 1/16 finala Lige Evrope i učestvovala u grupnoj fazi Lige šampiona.

– Idemo svim srcem i svom snagom, bez pardona, na Kluž. Ali, pametno. Valja pre svega obratiti pažnju na defanzivu, kako bismo se izvukli bez primljenog gola. Još ako bismo uspeli da ga damo u gostima i tako dupliramo šanse za prolaz to bi bio idealan rezultat za drugi meč – kaže vezista „ćurana“ Miloš Lepović, pred gostovanje u komšiluku (19.30).

I evropski debitant Čukarički je pred velikim izazovom, jer treći tim poslednjeg izdanja austrijske lige, Gredig, nije isto što i poluamateri Santa Hulije iz Andore, lako preskočene u prvom kolu.

– Sada je naš rival favorit. Gredig dolazi iz germanske škole fudbala, s dosta trčanja i duela, osokoljen ubedljivim startom u njihovom Kupu. Ali, radujemo se duelu s njima. Puni samopouzdanja čekamo da se izmerimo s Austrijancima i protiv jakog rivala vidimo gde smo u ovom trenutku – tvrdi Vladan Milojević, šef struke našeg tima pred susret na beogradskom Banovom brdu (21.05).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari