Zvezde srpskog i svetskog tenisa Novak Đoković i Janko Tipsarević ostvarili su pobede u drugom kolu prestižnog turnira u Dubaiju pa će ljubitelji tenisa imati priliku da u borbi za polufinale gledaju duel između članova šampionskog tima Dejvis kupa iz 2010. godine.

Prvi reket sveta Novak Đoković savladao je Sergija Stahovskog iz Ukrajine sa 2:0 (7:6, 6:3), dok je Janko Tipsarević bio bolji od neugodnog Italijana Flavija Ćipole sa 2:1 (6:7, 6:1, 6:1).

Đoković je pohod na četvrtu uzastopnu titulu u Dubaiju nastavio težom pobedom nad 74. teniserom sveta nego što se to očekivalo. Prvi set doneo je u potpunosti neizvesnu borbu i viđeno je malo prilika za brejk, a Stahovski je i pored loših početnih udaraca na početku meča uspeo da osvaja gemove na svoj servis. Đoković je tek nakon 40 minuta igre došao do prve šanse za brejk ali je nije iskoristio, pa je set u svoju korist rešio tek u 13. gemu sa 7:5, nakon nekontrolisanog udarca protivnika.

Prvi brejk u meču viđen je u trećem gemu drugog seta kada je Stahovski iskoristio drugu brejk šansu, a zatim i poveo sa 3:1. Srećom, Đoković se ubrzo vratio u meč, osvojio narednih pet gemova i rutinski priveo meč kraju nakon jednog časa i 28 minuta igre.

Drugi reket Srbije Janko Tipsarević imao je mnogo teži posao u drugom kolu od svog saigrača iz Dejvis kup reprezentacije, a za pobedu mu je trebalo više od dva sata igre. Tipsarević je loše počeo meč protiv Flavija Ćipole i u startu izgubio tri vezana gema, ali je uspeo da se vrati u igru, pri rezultatu 5:5 napravi brejk i dođe u priliku da servira za set. Međutim, srpski teniser je prokockao šansu za vođstvo od 1:0, što je Ćipola na najbolji mogući način iskoristio i dopustio Tipsareviću da osvoji samo dva poena u taj-brejku. I u drugom i u trećem setu publika je imala priliku da vidi pravu igru devetog tenisera sveta koji je u tom delu meču dopustio protivniku samo dva gema.

Đoković u međusobnim duelima sa Tipsarevićem vodi sa 3:1, ali je poslednju pobedu odneo slabije rangirani srpski teniser prošle godine na završnom Masters turniru u Londonu.

Bez lakih rivala u polufinalu

Ko god da od srpskih tenisera ostvari trijumf u četvrtfinalnom meču neće imati lak posao u polufinalu, jer se u drugom meču gornjeg dela žreba sastaju treći igrač sveta Britanac Endi Marej i Čeh Tomaš Berdih koji trenutno zauzima sedmu poziciju na ATP listi. Marej je u drugom kolu bio bolji od Švajcarca Marka Kjudinelija sa 2:0, dok je Berdih savladao Lukasa Lacka iz Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari