Viktor Troicki uspešno je startovao na ATP 250 turniru u francuskom Monpeljeu savladavši anonimnog domaćeg igrača Lukasa Pulijea sa 2:0 (6:4, 7:5). Reprezentativac Srbije oduzeo je servis 405. igraču ATP liste odmah na startu prvog seta, što je bila dovoljna prednost da je održi do kraja deonice i povede sa 1:0.

Drugi set doneo je potpuno drugačiju sliku. Pulije, kojem je ovo bio prvi nastup na jednom ATP turniru, našao se u glavnom žrebu zahvaljujući pozivnici organizatora, uspevao je da odoli napadima znatno iskusnijeg rivala, da spasi brejk lopte pri rezultatu 5:4, ali je poklekao već na naredni svoj servis i čestitao prolaz Troickom u drugo kolo. Viktor će već danas ponovo na teren, a njegov naredni protivnik biće Čeh Jan Hajek, trenutno 97. igrač sveta.

U drugom kolu Monpeljea je i Janko Tipsarević, koji je kao najbolji nosilac, posle odustajanja Čeha Tomaša Berdiha, bio slobodan na startu, a danas će odmeriti snage sa pobednikom sinoć odigranog meča između dvojice Francuza Majkla Ljodre i Kenija de Šepera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari