Srpski naučnik sa Berklija o kopanju litijuma: Izgubićemo izvorišta vode za tri Beograda, vlastima bih sudio za veleizdaju

Ostavite komentar


  1. Ako su njegove tvrdnje tacne, neka se pridruzi timu eksperta koji ispituje temu Jadra.

  2. Problem je što je vrhovni mafijaš i njegove vođe tim parama kupili i policiju i kriminalce tužioci i sudije da uklone sve koji se bune jer bi izgubili oni velike pare i zaštitu kada padnu sa vlasti ako pobegnu od robije

  3. Ovoliko zalaganje za otvaranje rudnika litijuma ili potencijalnog rudnika smrti mogu raditi osobe koje su debelo ucenjene najverovatnije neki “zalagaci”su uzeli pare u svoje džepove a Rio Tinto ima dokaze za to a kojih su ovi “zalagaci” svesni.

  4. Odlično,krenuti odFinsk,Nemačke,Francuske,Portugala,Austrije,Češke i nekih severnih država pa do nas.

  5. Daj nam ga u tim stručnjaka svih profila, pa da se ova ujdurma razjasni na pošten način, zasnovan na naučnim činjenicama.

  6. Људи,толико стручних и паметних људи чињеницама доказују,да ће пројекат Јадар бити погубан за Србију,али Гебелсовски медији и сам врховник су код многих надјачали памет,и гурају ово зло свим снагама као да свесно раде против народа и државе.Врховник је схватио да је прави народ за ових 12 година напустио Србију,а да је остао само отпад којим он лако управља.Србијо спреми се за нестајање.

  7. Stvarno ?. Aaa… Ako dodju kauboji da kopaju, šta će na to reći „znameniti“ učenjak sa Berklija ?.

  8. Kad doktor hemije i filozofije svoje izlaganje otpočne „netransparentnim trošenjem novca“ nama, čitaocima, odmah jasno stavi do znanja da će se baviti politikom umesto strukom.

  9. Finansijska dobit, ma kolika ona bila, ne može da nadoknadi ekološku štetu. Šta će vam novac ako izgubite zdravlje i umrete.

  10. Beogradjani cute a vodu piju sa Save i Dunava! Na zalost te dve reke nose radioaktivni materijal odavno i ni to im ne smeta ,mada protiv toga ne mogu nista! Ne postoji nuklearni reaktor iz koga nema curenja radioaktivnog materijala!!! Sa dozvoljava jem ovakvog agresivnog rudarenja,Srbija postaje djubriste!!! Ne mogu da shvatim da smo mi za poslednjih 80 godina imali samo jednog coveka koji se brinuo za narod i drzavu Ante Markovica! Kako vas Sroski politicari nije sramota da je jedan hrvat iz BiH vise voleo Srbe i Srbiju od vas????

  11. Jare!!! Nisi ti jare nego idiot! Litijum nije stetan,stetno je njegovo iskopavanje!!! Naravno da sirivonu traze drzave koke imaju tehnologiju za njegovu dalju primenu kako bi zaradili jos vise! Po svojim drzavama ga bas i ne traze u smislu eksplatacije rude ili ga traze tamo gde ne ugrozava bar zivot ljudi! Njima treba ,imaju razvijene autoindustrije a sta ce litijum nama? Jeftiniji je kilogram litijuma od kilograma slanine i to 5 puta!!!! Da je sve ovo prevara naroda i lazna obecanja samo da se zapocne iskopavanje ,svakom prosecno inteligentnom coveku je jasno! Obecavaju da ce se raditi zavrsni proizvod a ne prodaja sirovine! Znaci da mora postojati bar neka fabrika za litijumjonske baterije ! Te fabrike nema!!! Niko se ne buni da je naprave i moze se napraviti pre pocetka rudarenja ali,ne prave je jer ni ne nameravaju da sem sirovine rade nista drugo a za tu sirovinu nama ce ostati vecna ekoloska katastrofa! Bar danas nije tesko videti posledice rudarenja sirom sveta i ponasanje onih koji eksploatisu rudu! Ne postoji bas ninjedan nacin na koji iza sebe ne ostavlja katastrofu! Da nama treba taj litijum,pa u nekom slucaju i da pristanemo ali,ne treba nam uopste!!!! Ono sto mi nikako nije jasno je,da postoje toliko glupi ljudi ,kao sto si ti npr.kojima je bitno da neko uzme neku paru na racun ljudskih zuvota i takvi kao ti ,zdusno da ih podrzavaju pa ako treba i oruzije da uzmete i da ubijate za njih ,nema problema i to cete uraditi! Zar su malo pokrali? Setite se samo da su pre 15 godina bili jada i beda,da sad nose torbice od 5000€ ,cipele od preko 2000 €kao i farmerke od 2000€!!!! A ono sto se ne zna je u milionskim iznosima!!!

  12. Rio Tinto su klasični prevaranti, akcionari koje ne zanima ništa osim profita i koji su spremni na svakojaka lažna obećanja i prazne garancije da bi ostvarili taj profit. Koliko mi je poznato, ne postoji ni jedan rudnik gde Rio Tinto nije napravio neku havariju, počevši od zagađenja vazduha, vode i zemljišta, preko uništavanja spomenika kulture do izazivanja rata između nenaoružanog domicilnog stanovništva i teško naoružanih snaga policije i vojske, rata u kojem je stradalo preko 10.000 ljudi, uglavnom boraca protiv otvaranja rudnika i raseljavanja stanovništva. Sa takvim zločincima se udružila vlast u Srbiji i sad nas laže i maže, kao da smo retardirani.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. i 27. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.