Ubistvo bračnog para Jevtić kod Uroševca na KiM neophodno je brzo i efikasno istražiti, razjasniti njegove okolnosti i motive, kao i uhapsiti odgovorne za ovaj zločin, istakao je juče specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar. On je ukazao da veruje da će kosovski tužioci i policija, uz podršku Euleksa učiniti sve da reše ovaj slučaj.

Milovan i njegova supruga Ljiljana Jevtić ubijeni su sa po jednim hicem iz vatrenog oružja u petak veče u svojoj kući u Talinovcu. Supružnici su imali oko 55 godina, a Milovan je bio predstavnik sela, saopšteno je iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Prema rečima regionalnog portparola kosovske policije Agima Gašija, još nema novih detalja u vezi sa istragom o ovom ubistvu, ali policija ima određene tragove koje ne može da otkriva da ne bi ugrozila istragu. On je ranije izjavio da su Jevtići ubijeni oružjem kalibra 7,62 milimetara, sa po jednim ispaljenim metkom. Policija još nema ni osumnjičenog ni uhapšenog u vezi sa tim zločinom.

„Sve policijske jedinice su aktivirane u vezi sa tim slučajem i sprovode se specijalistički i drugi oblici istrage. Istražne radnje su obavljene noćas, a forenzičari su nastavili jutros rad u kući i oko kuće ubijenih u potrazi za novim dokazima“, rekao je juče Gaši.

Inače, nijedna od desetak srpskih povratničkih porodica iz Talinovca nije napustila selo iako su u subotu od predstavnika kosovske vlade koji su ih obišli tražili da im se omogući odlazak iz sela zbog slabe bezbednosti. Vladika raško-prizrenski Teodosije poručio je juče Srbima u ovom selu da će se zalagati na svim nivoima kako bi im se povećala bezbednost, a ujedno ih je pozvao i da ostanu na svojim ognjištima.

Srbi povratnici iz Talinovca, gde je u petak uveče iz vatrenog oružja pod nerazjašnjenim okolnostima ubijen bračni par Jevtić, ponovili su da će se iseliti ako za mesec dana ne bude otvorena podstanica policije u delu sela u kojem oni žive.

Danas miting u Kosovskoj Mitrovici

Kosovska Mitrovica – U organizaciji četiri srpske opštine sa severa Kosova danas će na Trgu Šumadija u severnoj Kosovskoj Mitrovici biti održan protest pod sloganom „Stop šiptarskim separatističkim institucijama“. Odluku o održavanju mitinga doneli su na zajedničkoj sednici u četvrtak odbornici četiri severne Skupštine opštine.

Odbornici SO Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i Kosovska Mitrovica su tada usvojili i niz zaključaka koji se odnose na pogoršanu političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu za šta, kako su ocenili, odgovornost snose pre svih Kfor, Euleks i kosovske institucije. Beta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari