Srpski spasilački tim predstavio svoje aktivnosti rukovodstvu opštine Kučevo i zainteresovanim građanima. Srpski spasilački tim je nevladina organizacija sa oko 70 članova, osnovana sa ciljem da interveniše na teritoriji Srbije, zemljama u okruženju i Balkanu u hitnim slučajevima i vanrednim situacijama (zemljotresi, poplave, požari, elementarne nepogode…).

Tada volonterski pruža logističku podršku profesionalnim i vladinim strukturama zaduženim za suočavanje i otklanjanje posledica kriznih dešavanja. Prilikom posete Kučevu i upoznavanja rukovodstva pomenute opštine sa delatnostima organizacije, zajednički je konstatovano da snažno treba podržati mere koje bi dovele do formiranja ogranka Srpskog spasilačkog tima i u Kučevu. Zainteresovani građani mogu postati članovi ove humanitarne organizacije.

Prilikom majskih poplava angažovani su od strane Republičkog štaba i Sektora za vanredne situacije i učestvovali su u pružanju pomoći i spašavanju prvo u Čačku, a potom i u Obrenovcu. Više prijateljskih timova iz Grčke, Portugala, Engleske, Mađarske, Italije, Kipra i Malte su im tada ponudili svoju pomoć. Srpski spasilački tim obezbeđivao je i Beogradski karneval brodova, Beogradsku regatu i druge javne manifestacije i koncerte. Od svog osnivanja učestvovali su na više međunarodnih konferencija i pokaznih vežbi a 15 članova je steklo i svetski priznate sertifikate za bavljenje spasilačkim aktivnostima. Očekuje se da ubrzo budu primljeni i u punopravno članstvo Evropske asocijacije volonterskih spasilačkih timova.

Predsednik Srpskog spasilačkog tima Danilo Budimir, sa saradnicima, posetio je Novicu Janoševića, predsednika opštine Kučevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari