Svi srpski teniseri koji učestvuju na ATP turniru u Vašingtonu odigrali su noćas svoje mečeve prvog, odnosno drugog kola. Posle ubedljive pobede od 2:0 (6:1, 6:2) na startu turnira nad domaćim igračem Kevinom Kimom, Viktor Troicki je noćas odigrao meč drugog kola u kome mu je protivnik bio, takođe Amerikanac, Mardi Fiš, koji je postavljen za 15. nosioca turnira u prestonici SAD, kategorije ATP 500.

Srpski teniser, koji trenutno zauzima 50. poziciju na svetu, imao je seriju loših rezultata od početka ove sezone, jer je u četiri meča pre susreta sa Kimom ostvario samo jednu pobedu. Međutim, samo 57 minuta bilo mu je dovoljno da se plasira u drugu rundu, a ukoliko nastavi sa dobrom igrom postoji mogućnost da se u četvrtfinalu sretne sa Jankom Tipsarevićem.

Tipsarević je noćas odigrao svoj meč prvog kola protiv Arnoa Klemona. Janko je napredovao na ATP listi posle turnira u Los Anđelesu, a ukoliko eliminiše Francuza protivnik u drugom kolu biće mu Sem Kveri čime će dobiti priliku da mu se revanšira za poraz u polufinalu na prethodnom turniru.

U kategoriji dubla, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, koji su postavljeni za prve nosioce, igrali su kasno sinoć protiv Čeha Tomaša Berdiha i Radeka Štepaneka.

Nagradni fond turnira u glavnom gradu SAD je 1.165.000 dolara. Pobedniku u singlu sledi nagrada od 261.500 dolara, dok će najbolji iz dubla postati bogatiji za 76.950 „zelenih novčanica“.

Novak i Ana na Hopman kupu

Novak Đokovik i Ana Ivanović predstavljaće Srbiju na Hopman Kupu koji će se odigrati od 1. do 8. januara naredne godine u Pertu. Na turniru koji će otvoriti novu sezonu „belog sporta“, svoje učešće su, pored Srbije, potvrdile i selekcije SAD, Francuske, Belgije i Australije.

Ivanovićeva poražena u San Dijegu

Ana Ivanović je sinoć poražena od Izraelke Šahar Per sa 2:0 (7:6, 6:3) u prvom kolu turnira u San Dijegu. Najbolja srpska teniserka Jelena Janković večeras igra svoj meč drugog kola protiv Ruskinje Alise Klejbanove, a bolja iz ovog susreta će igrati sa Kineskinjom Ži Ženg ili pobednicom duela koji je odigran prošle noći između Slovakinje Danijele Hantuhove i Francuskinje Marion Bartoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari