SSP: Bezobzirna je odluka užičke vlasti da poskupi grejanje 1Užice/Foto:N.Kovačević

Odbor SSP Užice je saopštio da je odluka o poskupljenju grejanja „kranje bezobzirna prema građanima Užica i de je time gradska vlast ozbiljno ugrozila, ionako, težak finansijski položaj Užičana“.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća, navodi se, usvojen je budžet za 2022. godinu od 3,772 milijarde dinara, u šta je uključen i višak iz prethodne godine od 265 miliona dinara.

„U isto vreme, usred grejne sezone, epidemije virusa korona i brojnih poskupljenja osnovnih životnih namirnica, građani Užica su dovedeni pred svršen čin odlukom o poskupljenju grejana za čak devet odsto. Kao razlog za poskupljnje navodi se povećanje cena energenata na svetskom tržištu“, saopštio je užički odbor SSP.

Istovremeno, dodaje se, „dok sprovodi krajnje bezobzirnu politiku prema građanima Užica, povećanjem cene grejanja usred grejnje sezone, što se nikada do sada nije dešavalo, i ozbiljno ugrožava, ionako, težak finansijski položaj građana, gradska vlast osniva Savetodavno-stručno telo za dobro upravljanje, što je apsurd“.

„Nije, naravno, navedeno koliko će novoosnovano telo koštati građane Užica, niti koji su podobni SNS “stučnjaci” pozvani da daju svoj doprinos, kao uvaženi članovi, niti šta podrazumevaju pod dobrim upravljenjem i čime planiraju da upravljaju – bagerom, gumenim čekićem, gradskim horom ili SPS trubačkim orkestrom, pijacom, saobraćajnom strategijom ili nekom drugom SNS zanimacijom, jer gradom više definitivno ne upravljaju, što dokazuje sve veći broj građana na protestima“, zaključuje se u saopštenju SSP.

Poskupele i druge komunalne usluge

Osim grejanja, u Užicu su, početkom prošlog meseca, poskupele i usluge iznošenja smeća, osnovne pogrebne usluge i građevisnki radovi na grobljima, koje nudi JKP Bioktoš, uz obrazloženje da je to „usklađivanje sa poskupljenjem materijala i energenata na tržištu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari