ana brnabićfoto FoNet Aleksandar Barda

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je predsednicu Skupštine Srbije Anu Brnabić da hitno zakaže sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o kopanju litijuma i projektu Jadar koji vlast „besomučno gura, a za koji postoji niz dokaza da će ugroziti zdravlje ljudi“.

U saopštenju se dodaje da ukoliko Brnabić to ne uradi, poslanici te stranke će na prvoj narednoj sednici, kad god bude bila zakazana, govoriti o litijumu bez obzira na to šta će formalno biti na dnevnom redu.

„Znamo da je lakše gostovati na Pinku, razgovarati sa svojom intelektualnim parnjakom Sarapom i pljuvati opoziciju nego slušati argumente u sali Skupštine. Znamo i da poslanici SNS sekte na toj sednici neće govoriti ono što verovatno i sami misle. Ali znamo i da građani Srbije imaju pravo da dobiju informacije o tome šta se sprema sa litijumom i kakve su posledice po zdravlje svih nas“, navode iz SSP.

Ustavni sud je objavio danas odluku kojom je ukinuo vladinu uredbu iz 2022. godine o stopiranju projekta Jadar, a SSP je naveo da je tom odlukom „definitivno potvrđeno da taj sud u Srbiji ne postoji“.

„Sudije koje pola godine ne smeju da zakažu sednicu o zahtevu opozicije da se izjasne o krađi decembarskih izbora su donele odluku iza koje će se kriti Vučić, Brnabić, Mali i ekipa kada budu davali dozvolu Rio Tintu da proizvodi litijum. Ništa drugo se nije moglo očekivati od ljudi koji godinama ćute na Vučićeva svakodnevna kršenja Ustava“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari