SSP: Ćerka Jorgovanke Tabaković nepotistički i protivpravno postavljena za direktorku IZJZ Vojvodine 1Foto: Institut za javno zdravlje Vojvodine/Sajt

Pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Milan Vasiljević izjavio je danas da ćerka guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, „ne samo da je nepotistički, nego je i protivpravno postavljena za direktorku Instituta za javno zdravlje Vojvodine, budući da nema osnovne kvalifikacije koje zahteva Statut ove institucije“.

Vasiljević je u pisanoj izjavi rekao da „Statut u članu 17. predviđa da direktor Instituta mora biti lekar specijalista iz oblasti delatnosti Instituta i da je doktor nauka ili da je visoke pravničke ili ekonomske struke sa završenom edukacijom iz oblasti zdravstvenog menadžmenta, što zubarka Milena Tabaković svakako nije“.

„Zahtevamo od predsednice Maje Gojković i vlade APV hitnu smenu nepotistički i protivpravno postavljene ćerke Jorgovanke Tabaković, koja je u svom kratkom, ali skandaloznom mandatu uspela da analize vode (u novosadskom vodovodu) proglasi tajnom, uprkos činjenici da je ta informacija od javnog značaja i tiče se života i zdravlja ljudi“, rekao je Vasiljević.

On je kazao da predsednica pokrajinske vlade Vojvodine Maja Gojković, „ili beskrupulozno gazi zakon ili neko drugi odlučuje umesto nje, jer ona, kao pravnica, ne bi smela da dozvoli da se na tako bitnu funkciju imenuje osoba koja ne ispunjava osnovne uslove“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari