SSP: Da li roditelji pored nabavki klima treba da renoviraju i školsku trpezariju? 1Foto: OO SSP Topola

 

Podsećajući da je pre izvesnog vremena poverenica Brankica Janković je izjavila kako bi bilo u redu da i roditelji učestvuju u nabavci klima za školu, iz Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde pitaju se da li bi trebali da roditelji učenika pripomognu i u obnovi, na primer, školske trpezarije.

– S obzirom u kakvom su nam stanju škole najbolje bi bilo da roditelji učestvuju i u nabavci stolarije, zameni krovova, renoviranju toaleta, nabavci školske opreme, a u osnovnoj školi „Karađorđe” u Topoli u renoviranju školske trpezarije, javno i otvoreno pita Dragana Marinković, predsednica OO SSP Topola.

Po njenim rečima, kada su oni, roditelji sadašnjih osnovaca, išli u osnovnu školu trpezarija je izgledala pristojno.

– Od tada su prošle decenije ali u školsku trpezariju apsolutno ništa nije uloženo. Nije urađeno grejanje, niti izolacija, zamenjena stolarija, a klima je misaona imenica. Mlađi osnovci se ovde hrane jer kako Topola nema obilaznicu, pa pored osnovne škole redovno prolaze kamioni, najmlađoj deci je zabranjen izlazak iz školskog dvorišta kako bi kupili užinu, navodi ona u svom obraćanju javnosti i medjima.

Najgore od svega je, po njenom mišljenju, činjenica da je aktuelna predsednica opštine Topola Jasna Vuković do pre par meseci bila učiteljica u ovoj istoj školi i gledala ovo ruglo svakodnevno bez ikakve javne reakcije.

– Deca ne glasaju na izborima a možda bi i vršioci lokalne vlasti mogli da zamole roditelje koji nemaju ideju gde da potroše silan novac koji zarađuju da renoviraju školsku trpezariju kako bi deca užinala u pristojnim uslovima, zaključuje Dragana Marinković, ispred topolskog SSP-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari