SSP: Građani ogorčeni odlaganjem grejne sezone u Užicu 1Užice/Foto: Nenad Kovačević

Odbor Stranke slobode i pravde je saopštio da je vlast SNS prevarila građane Užica o početku grejne sezone i da su zbog toga građani ogorčeni.

„Samo 24 časa, nakon što je izjavio 14. oktobra da će grejna sezona početi na vreme, direktor užičke toplane Branko Filipović je, već sutradan saopštio Užičanima da se grejna sezona odlaže za kraj oktobra, zbog mera štednje i povoljnih vremenskih prilika“, ističe odbor SSP-a.

Navodi se da se „gađani Užica osećaju prevareno i da su ogorčeni gradskom odlukom o odlaganju sezone grejanja, za koju sve glasnije komentarišu “da je stranačkim poslušnicima tako naređeno iz Beograda“.

„Na društvenim mrežama“, dodaje se „građani pozivaju na građansku neposlušnost, u vidu bojkota plaćanja računa za grejanje ili proteste na ulici“.

„Vlast ne može očekivati da građani, koji grejanje plaćaju tokom cele godine, ne pribegnu alternativnim rešenjima za zagrevanja prostorija, što obesmišljava odluku i svrhu štednje“, poručuje odbor SSP-a.

Dalje se navodi da „uz postojeća poskupljenja hrane na dnevnom nivou, plate i penzije koje su ispod svakog civilizacijskog minimuma, stavljati građane pred svršen čin da sa porodicama borave u ledenim stanovima i šalju decu u hladne škole i vrtiće, previše je čak i od ove vlasti, od koje smo do sada navikli na sve, osim na normalan život“.

„Zato apelujemo na gradsku vlast da grejna sezona krene što pre, po prvobitnom obećanju građanima i da se ne čeka kraj oktobara, jer lokalnoj samoupravi na prvom mestu bi trebalo da budu interesi građana Užica, a ne direktive iz Beograda“, poručuju iz SSP-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari