SSP: Gradonačelnik Zaječara poslao obezbeđenje MMA kluba na građane koji protestuju 1Foto: Miljko Stojanović

Poslanica Stranke slobode i pravde Irena Živković je danas izjavila da je videla da je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić poslao privatno obezbeđenje iz MMA kluba na građane Zaječara.

U zgradi Opštine Zaječar danas su se okupili aktivisti i opozicioni poslanici kako bi prisustvovali sednici na čijem je dnevnom redu rasprava o izgradnji kamenoloma kod sela Mali Izvor, ali je došlo do koškanja sa obezbeđenjem Opštine koje je pokušalo da ih izbaci.

U izjavi medijima Živković je navela da se više od dve godine meštani sela Mali Izvor bore protiv namere vlasti Zaječara da se otvori kamenolo koji će doneti njihovo iseljenje i zagađenje okoline.

„Ali Boško Ničić izgleda smatra da je, od kad je prodao izbornu volju Zaječaraca Aleksandru Vučiću, jači od naroda i može samostalno da odlučuje o njihovoj sudbini, pa je sazvao svoje odbornike da odluku o kamenolomu i izglasaju“ izjavila je Živković koja je bila na licu mesta incidenta kada je privatno obezbeđenje sorečavalo građane Zaječara da, kako kaže, „uđu u svoju Opštinu“.

Ona je rejka da je s još nekoliko poslanika i odbornika Zaječara i Bora bila da podrži meštane sela Mali Izvor i da je tako bila „svedok bahatosti vlasti“ koja je „na narod, koji je došao u svoju zgradu svoje Skupštine svog grada, poslala privatno obezbeđenje Boška Ničića“.

Živković je navela da su lica koja su sprečavala građane Zaječara da uđu u Skupštinu i protiv kojih policija nije smela da reaguje, članovi MMA „Animal teama“ iz Leskovca i pitala po kojem osnovu su oni uopšte bili u zgradi.

„Od koga policija prima naređenje da ne sme da štiti građane Srbije? Od koga policija prima naređenje da se stavlja na stranu batinaša Boška Ničića“ upitala je Živković.

Ona je poručila predsedniku Vučiću da, „koliko god on od Srbije pravio ličnu prćiju u kojoj ne važe ni zakoni ni institucije, nije jači od naroda koji je danas bio spreman na sve da odbrani svoj dom i svoju zemlju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari